Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Στέλιος Αλμπάνης: Ο παλαίμαχος του «Θερμαϊκού» και η μεγάλη του προσφορά. Δείτε το βίντεο!!!

 Τι να πεις και την γράψεις για τον πρόεδρο των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του «Θερμαϊκού» τον κ. Στέλιο Αλμπάνη. Το έργο του είναι δύσκολο να περιγραφεί και να καταγραφεί μέσα σε λίγες γραμμές. Αυτό κάθε αυτό το έργο του από μόνο του δείχνει πόση  μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε για να φτιάξει το ποιο οργανωμένο μουσειακό φωτογραφικό στέκι ποδοσφαίρου.
 Εκατοντάδες φωτογραφίες και αναμνηστικά όχι μόνο του ιστορικού συλλόγου των σιδηροδρομικών του «Θερμαϊκού» αλλά και όλων των μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας είναι εκεί καλοβαλμένα για να μας θυμίζουν την μεγάλη τους πορεία. Με πολύ κόπο και μεράκι ο κ. Αλμπάνης κατόρθωσε να συγκεντρώσει πλήθος σπάνιων φωτογραφιών, αλλά και διάφορα ενθυμήματα από διαφορετικές ιστορικές περιόδους.  Επισκεφτήκαμε τον πρόεδρο των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και σιδηροδρομικό κ. Στέλιο στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στο δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων. Εκπλαγήκαμε από την οργάνωση και το μέγεθος του μουσειακού υλικού που αντικρίσαμε. 

«Όλο αυτό που βλέπεται έγινε με πολύ κόπο και προσπάθεια» μας είπε με ιδιαίτερη ικανοποίηση δείχνοντας μας ταυτόχρονα την μεγάλη πινακίδα που βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων όπου φέρει το όνομα του» ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ» Ζητήσαμε από τον κ. Αλμπάνη να μας περιγράψει το ξεκίνημα του με το ποδόσφαιρο και την μετέπειτα πορεία του. « Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από τα παιδικά μου χρόνια ακόμα από το δημοτικό σχολείο.
  Έπαιξα αρχικά σε ερασιτεχνική ομάδα κατόπιν πήγα στον στρατό και στην συνέχεια έπαιξα στην  στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Πρώτη μου ομάδα ήταν η ΑΕΑ Αμπελοκήπων. Το 1959-60 έπαιξα στην ομάδα του «Θερμαϊκού» που ήταν στην Α΄Εθνικη  κατηγορία μέχρι το 1965 οπότε και αποσύρθηκα λόγω προβλήματος που είχα στο πόδι μου» μας είπε. Ο κ. Αλμπάνης μπορεί να σταμάτησε άδοξα και νωρίς την ποδοσφαιρική του καριέρα αλλά δεν έβαλε κάτω. Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον κράτησε κοντά στα γήπεδα με τη ιδιότητα του προπονητή.
«Για 25 χρόνια εργάστηκα ως προπονητής εκτός από τον «Θερμαϊκό» και σε άλλες ομάδες προσφέροντας τις γνώσεις μου στους νέους ποδοσφαιριστές» συνέχισε ο κ. Αλπάνης. Το 1996 μια ιδέα που είχε και ένα όραμα για την δημιουργία Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αμπελοκήπων με την βοήθεια φίλων του έκανε πραγματικότητα. Από τότε ο κ. Αλμπάνης αφοσιώθηκε με πολύ αγάπη στην δημιουργία αυτού του Συλλόγου. «Όλα αυτά τα χρόνια σαν πρόεδρος του Συλλόγου εισέπραξα πολύ αγάπη από τον κόσμο. Όπως λέει ο φιλόσοφος Ισοκράτης, από τα δημόσια αξιώματα πρέπει να φεύγεις όχι πιο πλούσιος αλλά πιο τιμημένος επειδή καλύτερο από τα πλούτη είναι ο έπαινος του λαού» κατέληξε ο κ. Στέλιος Αλμπάνης.
  Σημαντικό είναι το έργο του κ. Αλμπάνη και στο κοινωνικό τομέα ο οποίος συμμετέχει σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα στον Δήμο Αμπελοκήπων. Για το έργο του έχει τιμηθεί πολλές φορές από σωματεία και κοινωνικούς φορείς. Άξιος συγχαρητηρίων ο κ. Στέλιος Αλμπάνης.




Δείτε το βίντεο