Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Με απώλειες 25,5 εκατ. ευρώ «έκλεισε» το 2014 για τους βουλγάρικους σιδηροδρόμους

Με απώλειες ύψους 51 εκατ. λέβα (25,5 εκατ. ευρώ) τερμάτισε το 2014 η βουλγαρική εταιρεία σιδηροδρόμων (BDZ), σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της επιχείρησης Vladimir Vladimirov.
«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν θα υπάρξει ευκαιρία για βελτίωση, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Vladimirov στη βουλγαρική Nova TV.
Κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο κλοπής diesel, που μαστίζει τους Βουλγαρικούς Σιδηροδρόμους, ο Vladimirov είπε ότι η επιχείρηση θα μπορούσε τουλάχιστον να προσπαθήσει στον περιορισμό του. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις περιπτώσεις κλοπής που σημειώνονται στην εταιρεία, όπως ακριβώς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και όλες τις περιπτώσεις κλοπής που σημειώνονται στη Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά.
Από μέρους του ο Lyubomir Iliev, διευθυντής του τμήματος Cargo των BDZ, σχολίασε ότι η επιχείρηση έχει επιληφθεί του θέματος (της κλοπής καυσίμων) και σχεδιάζει άμεσα την εφαρμογή μέτρων.
Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης σε 60 αμαξοστοιχίες και τερματικούς σταθμούς καυσίμων της BDZ, ώστε να παρακολουθούνται οι ενέργειες των μηχανοδηγών και του λοιπού προσωπικού.
Να σημειωθεί ότι η μέση ποσότητα ντίζελ που χρησιμοποιούν οι αμαξοστοιχίες της BDZ ανά τονοχιλιόμετρο έχει αυξηθεί κατά 1,15 εκατ. λίτρα την τελευταία διετία, παρότι η διακίνηση φορτίου μειώθηκε.

Β. Βεγιάζη
metaforespress