Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Βρήκε τη μητέρα του μετά από 25 χρόνια μέσω Google Earth

Η εκπληκτική ιστορία του αγοριού, το οποίο ως ενήλικας πλέον βρήκε τη μητέρα του μετά από 25 χρόνια, μέσα από το Google Earth, γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ.

Ο Σαρού Μπράιρλι έχασε τα ίχνη της οικογένειάς του το 1986, όταν σε ηλικία 5 ετών αποκοιμήθηκε σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό της Ινδίας, σύμφωνα με τον Telegraph.
Όταν ξύπνησε το μικρό αγόρι, διαπίστωσε ότι ο αδερφός του δεν ήταν πλέον δίπλα του: «Άνοιξα τα μάτια μου και δεν μπορούσα να δω τον αδερφό μου. Ωστόσο είδα μπροστά μου ένα τρένο με τις πόρτες ανοιχτές και για κάποιο λόγο πίστευα ότι ο αδερφός μου είχε επιβιβαστεί», ανέφερε ο Σαρού.

«Έτρεξα και πήδηξα πάνω στο τρένο ακριβώς τη στιγμή που έκλειναν οι πόρτες και μόνο όταν το τρένο απομακρύνθηκε από τον σταθμό συνειδητοποίησα όταν ο αδερφός μου δεν ήταν εκεί. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η απόφαση εκείνης της στιγμής άλλαξε τη ζωή μου για πάντα», πρόσθεσε ο Μπράιρλι.

Το 5χρονο τότε αγόρι κατέληξε χιλιάδες μίλια μακριά, στην Καλκούτα της Ινδίας, όπου και ζητιάνευε στους δρόμους, μέχρι να πάει σε κάποιο ορφανοτροφείο και να υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι στην Αυστραλία.

«Δέχτηκα ότι είχα πια χαθεί και δεν μπορούσα να βρω το δρόμο μου για το σπίτι, έτσι σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό που θα πήγαινα στην Αυστραλία», δήλωσε στο BBC ο Σαρού, ο οποίος όσο μεγάλωνε, τόσο ήθελε να ανακαλύψει τον τόπο καταγωγής του, από όπου είχε κάποιες αναμνήσεις.

Ο νεαρός Ινδός άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο και κυρίως στο Google Earth, προσπαθώντας να υπολογίσει πόσες ώρες ταξίδευε, αλλά και ποια διαδρομή ακολούθησε, για να εντοπίσει το χωριό του.

Μέσα από την πλοήγησή του και από φωτογραφίες, ο Σαρού βρήκε την πατρίδα του, αλλά και τον καταρράκτη, όπου έπαιζε σαν μικρό παιδί.

Ο Μπράιρλι αποφάσισε το 2011 να ταξιδέψει σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Κάντουα, στην κεντρική Ινδία, καθώς εκεί πίστευε πως είναι η γενέτειρά του, και με τη βοήθεια των ντόπιων πήγε στο σπίτι του, στο οποίο ζούσε η μητέρα του.

«Της ήταν λίγο δύσκολο να συλλάβει ότι ο γιος της, μετά από 25 χρόνια, επανεμφανίστηκε σαν φάντασμα», επεσήμανε ο Μπράιρλι, μετά την επανένωσή τους.

Ο Σαρού έμαθε ότι ο αδερφός του εντοπίστηκε νεκρός στις γραμμές του τρένου, λίγο καιρό μετά την εξαφάνισή του, ενώ η απίστευτη αυτή ιστορία θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με τους Χιου Τζάκμαν, Νικόλ Κίντμαν και Ντεβ Πάτελ να πρωταγωνιστούν.

Η ταινία θα είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μπράιρλι, με τίτλο «A long way home», με τα γυρίσματα να έχουν ήδη ξεκινήσει στην Καλκούτα της Ινδίας.