Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ρωσία. Η οικονομική κρίση "χτυπά" τα διεθνή δρομολόγια των τρένων.

Το ρούβλι βυθίζει τις μεταφορές στη Ρωσία - ATOR: θα κλείσει το 1/3 των πρακτόρων το 2015Δραματικές παρενέργειες στις αεροπορικές εταιρείες, τους σιδηροδρόμους, αλλά και τους τουρ οπερέιτορ στη Ρωσία έχει η υποτίμηση του ρουβλίου, το οποίο έχει χάσει το 2014 πάνω από το ένα τρίτο της αξίας του.

Η υποτίμηση έχει οδηγήσει στην αύξηση του κόστους των ταξιδιών με αεροπλάνο και τρένο, αναγκάζοντας τις εταιρείες σε αυτούς τους κλάδους είτε να αυξήσουν τις τιμές ή να κλείσουν άγονες γραμμές.


Το αποτέλεσμα, βεβαίως, είναι να περιορισθεί ο εξερχόμενος τουρισμός. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τουρ Οπερέιτορ της Ρωσίας (ATOR), ο εξερχόμενος τουρισμός φέτος υπολογίζεται ότι θα μειωθεί κατά 40%, ενώ η πρόεδρος του Συνδέσμου Maya Lomidze δήλωσε ότι η έλλειψη ζήτησης θα οδηγήσει στο κλείσιμο το ένα τρίτο των τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας το επόμενο έτος.


Στο εσωτερικό της χώρας, πάντως, ο τουρισμός αυξάνεται. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές για εκδρομές στη Ρωσία έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο από την αρχή του έτους, η ζήτηση για αυτές έχει αυξηθεί κατά μιάμισυ φορά, είπε.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, επίσης, γνωστοποίησαν ότι κόβουν τα περισσότερα από τα δρομολόγιά τους σε πρώην σοβιετικά κράτη για να σταματήσει τις απώλειες. Μεταξύ άλλων, ακυρώνονται τα δρομολόγια των Σιδηροδρόμων προς την Ουκρανία, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν και το Τατζικιστάν.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι αναμένουν μια απώλεια 2 δισ. ρουβλίων ($ 37 εκατομμύρια) από τις διεθνείς υπηρεσίες σιδηροδρομικής μεταφοράς το 2014.

Οι τιμές των διεθνών εισιτηρίων με το τρένο συνδέονται με το ευρώ, το οποίο έχει υπερτιμηθεί σχεδόν κατά 50% έναντι του ρουβλίου από την αρχή του έτους.

"Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση ωθεί προς τα κάτω το ρούβλι και σε συνδυασμό με τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού το κόστος για τις εταιρείες μεταφοράς αυξάνεται, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ζήτηση για υπηρεσίες από τους επιβάτες”, δήλωσε ο Ντμίτρι Baranov, επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας συμβούλων διαχείρισης Finam.

Σύμφωνα με τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους, η ζήτηση για τις υπεραστικές σιδηροδρομικές μετακινήσεις, το Νοέμβριο μειώθηκε 7,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.


Πηγή:  tornosnews.gr