Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Εμπρησμός στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια - για «σαμποτάζ» μιλούν οι Αρχές

 Εμπρησμός σημειώθηκε την Τρίτη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια, επηρεάζοντας τα δρομολόγια τρένων στη μισή Ιταλία.
 Η πυρκαγιά έθεσε εκτός λειτουργίας το ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει την κίνηση των τρένων.
 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων, πρόκειται για εσκεμμένη, προμελετημένη πράξη με στόχο να πληγεί το σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής ταχύτητας. 
 Οι Αρχές υποστηρίζουν πως πίσω από τον εμπρησμό βρίσκονται αντιτιθέμενοι στα τρένα υψηλής ταχύτητας (TAV), κατά των οποίων έχει σχηματιστεί ένα ισχυρό ρεύμα διαμαρτυρίας.
 Η κυβέρνηση αντιδρά σε υψηλούς τόνους, μιλώντας για τέταρτο σαμποτάζ «με τρομοκρατικό χαρακτήρα» μέσα έναν μήνα.
 Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει το Τορίνο με την Λιόν έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από μέρος του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο, στο Πεδεμόντιο. 
 Ο ιταλός υπουργός μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι έκανε λόγο για «νέα τρομοκρατική πράξη κατά της γραμμής υψηλής ταχύτητας», προσθέτοντας, όμως, ότι «ο εκσυγχρονισμός της χώρας δεν πρόκειται να σταματήσει». 
 «Θέλω να καθησυχάσω τους Ιταλούς. Πρόκειται για ένα σαμποτάζ, τις ώρες αυτές διαπιστώνουμε τι ακριβώς συνέβη» τόνισε, τέλος, ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι.

Πηγή: tanea.gr