Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το δίκτυο του ΟΣΕ

• Μέχρι το τέλος του 2014

Εντός του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση της σύνδεσης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, έχει προταθεί για ένταξη στο πακέτο επενδύσεων Γιούνκερ το έργο της ηλεκτροκίνησης, τηλεδιοίκησης και αναβάθμισης του άξονα Στρυμόνα – Δράμα -Αλεξανδρούπολης, μήκους 367 χλμ, αλλά και Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, μήκους 195 χλμ., σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, η ηλεκτροκίνηση εκτιμάται ότι θα μειώσει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων από τον Έβρο στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, σχεδόν κατά 50%, δίνοντας επιπρόσθετη ώθηση στις τοπικές βιομηχανίες.

Ειδικότερα, σε ανακοινώσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης προχώρησε, από την Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υπογράμμισε δε ότι «Είναι πια κρίσιμο ζήτημα να μπορέσουμε, όχι μόνο να ολοκληρώσουμε τις υποδομές, αλλά να δούμε με ποιόν τρόπο θα τις χρησιμοποιήσουμε για το καλό των Θρακιωτών, για να δημιουργήσουμε απασχόληση, ευημερία και επενδύσεις, αυτό είναι το ζητούμενο».

Ως το τέλος του 2014, ολοκληρώνεται η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με τον Σιδηροδρομικό Άξονα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κόμβος για τη διαμεταφορά προϊόντων προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και την Κωνσταντινούπολη, παρακάμπτοντας τον Βόσπορο και τα στενά των Δαρδανελίων.

portnet.gr