Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το μεγαλύτερο «ταξίδι» με τρένο στον κόσμο ξεκινάει από την Κίνα και φτάνει μέχρι τη... Μαδρίτη. Δείτε το βίντεο

Στις 18 Νοεμβρίου, μία εμπορική αμαξοστοιχία που περιλαμβάνει 82 containers ξεκίνησε από τη βιομηχανική πόλη Yiwu στην Κίνα με προορισμό τη... Μαδρίτη. Ήταν η έναρξη ενός ταξιδιού που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 21 ολόκληρες μέρες διασχίζοντας συνολική απόσταση 9.977 χιλιομέτρων, κάτι που την καθιστά τη μεγαλύτερη διαδρομή με τρένο στον πλανήτη - μεγαλύτερη ακόμη και απ' αυτή του φημισμένου υπερσιβηρικού σιδηρόδρομου στη Ρωσία (9.289 χιλιόμετρα).
Περνάει μέσα από την Κίνα, το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία για να καταλήξει στην Ισπανία και τη Μαδρίτη, αποτελώντας μέρος του "Νέου Δρόμου του Μεταξιού", ενός project της Κινεζικής κυβέρνησης για οποίο έχουν δαπανηθεί συνολικά πάνω από 32 δισ. ευρώ και με το οποίο η Κίνα φιλοδοξεί να αποκτήσει τον έλεγχο των διηπειρωτικών μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.
Μία άλλη προτεινόμενη χερσαία διαδρομή εμπορευματικών μεταφορών από την Κίνα αναμένεται να εισέλθει στην Ευρώπη και μέσω της Τουρκίας.
Δείτε ένα video από το ξεκίνημα του μεγαλύτερου ταξιδιού με τρένο στον κόσμο.




digitallife.gr