Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Απεργιακή ανακοίνωση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

      Το Σωματείο μας σας καλεί να κάνετε δική σας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας στις 27/11/2014 σηκώνοντας ψηλά το κεφάλι με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια να παλέψουμε για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Είναι ένας αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά παζάρια Κυβέρνησης και Τροϊκα που φανερώνουν ότι είτε με κρίση είτε με ανάκαμψη η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, προϋποθέτει το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα. Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολαίλαπα, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί. Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση υγείας με τον αριθμό ενσήμων ή των ημερών ασφάλισης κάθε εργαζόμενου δηλαδή να εξασφαλίσουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και των ανέργων, μία γάζα, ένα παυσίπονο.
Όσοι δεν ανοίγουν πόλεμο με την Ε.Ε. και την πολιτική της στηρίζουν με χέρια και με πόδια την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τις σαρωτικές επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη. Η Ε.Ε. δημιουργήθηκε για να στηρίζει το κεφάλαιο, προωθεί αυτές τις βάρβαρες πολιτικές, οι οποίες εάν δεν ηττηθούν, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται συνεχώς χειροπόδαρα δεμένοι.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·     Ενιαίο σιδηρόδρομο – εργαλείο ανάπτυξης και ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.
·     Καμία ιδιωτικοποίηση σε σιδηρόδρομο – μεταφορές.
·     Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.
·     Επαναλειτουργία όλου του σιδηροδρομικού δικτύου. Κάλυψη όλων των ανέργων όσο διαρκεί η ανεργία.
·     Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους – επαναφορά μισθών πριν τις περικοπές.
·     Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, άμεση χορήγηση του εφάπαξ και επιστροφή των χρημάτων μας που λήστεψαν από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
·     Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε τη σύγχρονη σκλαβιά για να σωθούν και να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των μονοπωλίων ή θα απαντήσουμε με νέους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ή θα πληρώσουμε ακριβά αυτή την ανοχή.
Εμείς λέμε καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Πρέπει τώρα να ανασυνταχτούμε. Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας. Κανένας δεν μπορεί να μείνει εκτός από τη μάχη και με τη συμμετοχή μας στην απεργία να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών και να διεκδικήσουμε ριζικές αλλαγές στο επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας.-                                          
                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                                  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ