Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Περιπλάνηση στο μετρό της Μόσχας

Η απίστευτη κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της Μόσχας, αναγκάζει τον επισκέπτη της ρώσικης πρωτεύουσας να χρησιμοποιήσει το μετρό της μεγαλούπολης. Καλύπτει κάθε ...σπιθαμή της Μόσχας και είναι αρκετά φθηνό το εισιτήριο, όμως τα πλεονεκτήματα για τον ξένο επισκέπτη σταματούν εκεί...

Αν δεν γνωρίζεις ρώσικα, τότε αρχίζει η ...εξερεύνηση, αφού σε ελάχιστες πινακίδες αναγράφονται τα ονόματα των σταθμών στα λατινικά, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως στις περισσότερες αποβάθρες δεν υπάρχει καν επιγραφή του σταθμού!

Στη δική μας περίπτωση, χρειάστηκε μεγάλη υπομονή, επιμονή και ...τύχη για να μην χαθούμε, αφού είναι περιττό να αναφέρουμε πως ελάχιστοι- κυρίως νεαροί- μιλούν αγγλικά. Κάθε σταθμός μετρό είναι αρκετά μέτρα κάτω από το έδαφος και αισθάνεσαι πως ταξιδεύεις στο ... κέντρο της γης μέχρι να βρεθείς τελικά στην αποβάθρα. 

Πάντως αρκετοί σταθμοί είναι πραγματικά έργα τέχνης και ο επισκέπτης τουλάχιστον αποζημιώνεται από την ...αρχιτεκτονική. Πόλος- έλξης της Μόσχας είναι η Κόκκινη Πλατεία, η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, το Κρεμλίνο και το εντυυπωσιακό κτήριο των φημισμένων μπαλέτων Μπολσόι. Trademarks της πόλης, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, κάτι που σημαίνει ότι γλυτώνεις την περιπλάνηση στο ...μετρό. 

Εικόνες από τη Μόσχα:



ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ-
ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΑΝΝΗΣ
novasports.gr