Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Επέκταση Μετρό προς Πειραιά: Αρχές Δεκεμβρίου στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ο Μετροπόντικας

Ο 2ος σταθμός της επέκτασης ετοιμάζεται να υποδεχθεί το ΤΒΜ


Επιβεβαιώνοντας την ομαλή εξέλιξη του έργου της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας προς το κέντρο του Πειραιά, είχαμε άλλο ένα θετικό νέο. Ο Μετροπόντικος "Ιππόδαμος" τα πάει εξαιρετικά και μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου θα έχει ρίξει τον τελευταίο "τοίχο" για να εισέλθει πανηγυρικά στο δεύτερο σταθμό της επέκτασης "ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ".

Για το θέμα αυτό ενημέρωσε εχθές τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Κασιμάτη, αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό με επικεφαλής τον Μανώλη Ουρανό και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία του εγχειρήματος, μεταξύ αυτών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη λειτουργία του Μετρό και η πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της πλατείας Ελευθερίας, σε μια προσπάθεια να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την μικρότερη όχληση κατοίκων και επιχειρηματιών.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη, καθώς και την άψογη συνεργασία με την Αττικό Μετρό, δηλώνοντας, ότι οι πολίτες του Κορυδαλλού περιμένουν να υποδεχθούν τη διέλευση του Μετροπόντικα και όλα τα παράλληλα έργα, που θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία της πόλης.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ
Ο Μετροπόντικας είχε φτάσει στον πρώτο σταθμό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ τον περασμένο Ιούνιο. Αν όλα πάνε καλά το Πάσχα του 2015 ο μετροπόντικας θα φτάσει στη ΝΙΚΑΙΑ και μετά το καλοκαίρι στο σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ. Μέχρι το καλοκαίρι του 2016 θα έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή του έχοντας περάσει από τους 2 τελευταίους σταθμούς της επέκτασης ΠΕΙΡΑΙΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Η λειτουργία της γραμμής αναμένεται για τις αρχές του 2018 λίγους μήνες αργότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα της σύμβασης κατασκευής. Τα εργοτάξια των σταθμών πάνε εξίσου καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
ypodomes.com