Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ένας απρόσμενος επιβάτης σε βαγόνι τρένου

Αν ταξιδεύατε με τρένο και στο βαγόνι σας εμφανίζονταν ένας ποντικός τι θα κάνατε;  Το βέβαιο είναι ταραζόσασταν και ίσως βγάζατε και μια κραυγή φόβου.
Για τον επιβάτη  όμως της αμαξοστοιχίας  που τα ταξίδευε από  το Basel SBB  στο Frick της Βασιλείας  ήταν μια καλή ευκαιρία να παίξει με το «λαθρεπιβάτη» και να περάσει ευχάριστα το ταξίδι του.  Μάλιστα πολλές φορές τον προσκάλεσε για γεύμα αλλά εκείνος αρνήθηκε.

 «Αρκετές φορές το ποντίκι  σύρθηκε έξω από την κρυψώνα του και στη συνέχεια εξαφανίζονταν πάλι.  Το Βρήκα  ότι είναι πολύ αστείο. Θα έπρεπε να γελάσω γιατί ήταν πραγματικά αρκετά ασυνήθιστο. Υποθέτω ότι ο αρουραίος επιβιβάστηκε από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Βασιλείας» ανέφερε ο επιβάτης. Το πώς βρέθηκε το καλοζωϊσμένο και καθαρό ποντίκι στο βαγόνι του τρένου είναι άγνωστο. Το πιο πιθανό είναι να έφυγε από κάποιον που το φρόντιζε.

Ο υπεύθυνος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βέρνης κ. Stefan Hertwig είπε ότι αν ο αρουραίος δεν πιαστεί σύντομα τότε είναι βέβαιο ότι θα πεθάνει από πείνα και δίψα. "Αυτό το ποντίκι δεν είναι πολύ τυχερό. Θα υποφέρει από πείνα και δίψα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ακριβώς το νερό."