Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μετρό: Τρεις βλάβες την ημέρα

Το περιστατικό με τον συρμό του Μετρό που έπαθε βλάβη ανάμεσα σε δύο σταθμούς αναγκάζοντας 400 επιβάτες να περπατήσουν στις ράγες για να βγουν...στο φως, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις μεταφορές.

Την ίδια μέρα έπαθαν βλάβη συνολικά τρία τρένα -ανάμεσά τους, εκείνο που κλήθηκε να ρυμουλκήσει το χαλασμένο τρένο με τους 400 επιβάτες.
«Ο στόλος είναι στα όριά του, ενώ τον Ιούνιο παραλάβαμε 5 συρμούς που έχουν πολλά προβλήματα», λέει στο newpost ο πρόεδρος των Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ Αντώνης Σταματάκης, ενώ επιβεβαιώνει πως οι τρεις βλάβες είναι... καθημερινό φαινόμενο και αποκαλύπτει πως πολλοί μηχανοδηγοί έχουν υποστεί ηλεκτροπληξίες -μικρής ευτυχώς έντασης -μέσα στους συρμούς.
«Έχουμε 17 αναφορές για ηλεκτροπληξίες τα τελευταία δύο χρόνια», επιβεβαιώνει ο Γενικός Διευθυντής Συντήρησης της ΣΤΑ.ΣΥ Παναγιώτης Τερεζάκης, και διευκρινίζει πως «απευθυνθήκαμε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το οποίο σε μελέτη του διαβεβαιώνει ότι οφείλεται στον στατικό ηλεκτρισμό που δημιουργείται στα βαγόνια των μηχανοδηγών. Θα μπορούσε να συμβεί και στο αυτοκίνητό σας», λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για την ανανέωση του στόλου αναφέρει; «Η "Αττικό Μετρό" υπέγραψε συμφωνία παραλαβής 17 τρένων από την κορεάτικη ROTEM. Τον Ιούνιο παρέλαβε 5 από αυτά, τα οποία είχαν περάσει από στατικά τεστ-δηλαδή χωρίς επιβάτες- και μπήκαν στην κυκλοφορία. Δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι ακατάλληλα ή επικίνδυνα, η μόνη τους διαφορά από τον υπόλοιπο στόλο είναι ότι έχουν υπερευαίσθητες πόρτες, οι οποίες δεν κλείνουν ακόμη κι αν ανάμεσά τους βρίσκεται... μία κλωστή».

Όσο για τις καθημερινές βλάβες ο κ. Τερεζάκης λέει πως «πρόκειται για περιστατικά δευτερεύοντα, όμως επειδή πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των επιβατών, αποσύρουμε αυτούς τους συρμούς μέχρι να επισκευαστούν».

πηγή: newsit.gr







Διάβασε περισσότερα στο: Μετρό: Τρεις βλάβες την ημέρα | gazzetta.gr