Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Βερολίνο πιέζει για γρήγορο και δωρεάν Internet στα τρένα

Η γερμανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί δωρεάν πρόσβαση στο Internet για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν με το εθνικό σιδηροδρομικό μεταφορέα Deutsche Bahn.

Ο Γερμανός υπουργός Υποδομής και Μεταφορών Alexander Dobrindt δήλωσε ότι οι επιβάτες στα τρένα του εθνικού σιδηροδρομικού φορέα Deutsche Bahn (DB) στο μέλλον θα έχουν πρόσβαση στο Internet σε όλη τη Γερμανία.
«Η εξαιρετικά γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο και την κινητή επικοινωνία θα πρέπει να είναι δωρεάν» δήλωσε ο κ. Dobrindt στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild.
Επί του παρόντος, μόνο 10 τραίνα ICE υψηλής ταχύτητας, που εξυπηρετούν περίπου 3.000 χλμ της διαδρομής, επιτρέπουν στους επιβάτες να συνδεθείτε σε ένα pay-as-you-go ασύρματο hotspot για χρέωση € 4,95 (6,37 δολάρια) την ημέρα. Μέχρι το τέλος του έτους, η DB θέλει να εξοπλίσει τα 255 τρένα ICE του με το λεγόμενο «τροχαίο hotspots" για τη χρήση του Διαδικτύου.
Όσον αφορά την κατασκευή ευρυζωνικών υπηρεσιών που διατίθενται δωρεάν, ο Διευθύνων Σύμβουλος των DB κ. Rüdiger Grube εξέφρασε την απροθυμία του να υιοθετήσει πλήρως την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
"Δεν θέλω να κάνω μια υπόσχεση που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να συνεχίσω αργότερα», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Grube