Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τι γίνεται αν κάποιος λιποθυμήσει στο μετρό της Σαγκάη; Δείτε το βίντεο

Ποια είναι η πρώτη σου αντίδραση όταν κάποιος συνεπιβάτης σου λιποθυμά μέσα στο βαγόνι του μετρό;

Εξαρτάται σε ποια γωνιά του πλανήτη είσαι, καθώς αν βρίσκεται στη Σαγκάη, τρέχεις λες και πλησιάζει το τέλος του κόσμου, μην αφήνοντας κανέναν να σου κλείσει το δρόμο!

Αυτό ακριβώς συνέβη όταν ένας άνδρας με πράσινο πουκάμισο έχασε τις αισθήσεις του, πέφτοντας στον ώμο μιας γυναίκας που καθόταν δίπλα του. Όχι μόνο όλοι όσοι βρίσκονταν στο βαγόνι εξαφανίστηκαν, αφήνοντάς τον αβοήθητο στο πάτωμα, αλλά στην επόμενη στάση έτρεξαν προς άγνωστη κατεύθυνση και χωρίς λόγο έξω από αυτό! Μόνο και μόνο επειδή αυτό έκανε και ο διπλανός τους!

Και μπορεί το εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε στην Κίνα να είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού που αποκαλούν οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι «νοοτροπία αγέλης», ωστόσο σύμφωνα με τους κατοίκους της Σαγκάη, υπάρχει εξήγηση για την πρωτοφανή τους αντίδραση.

Τελευταία έχουν σημειωθεί πολλές δημόσιες αναίτιες επιθέσεις με μαχαίρι…

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις Αρχές, η αντίδραση αυτή προκαλεί ακόμα περισσότερο χάος. Τον περασμένο Ιούνιο, έξι επιβάτες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν ένα βαγόνι τρένου, πανικοβλημένοι από την κατάρρευση ενός άρρωστου ταξιδιώτη…

«Αυτή η αντίδραση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οφείλεται στην έλλειψη των απαραίτητων γνώσεων ασφαλείας», ανέφερε καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Shandong.



newsbomb