Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Με το σταγονόμετρο το εφάπαξ στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς

Ο κατάλογος των δικαιούχων για την αποζημίωση του εφάπαξ  όλο και περισσότερο αυξάνεται λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του ταμείου ΤΑΥΤΕΚΩ. Συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους εδώ και ένα και πλέον χρόνο δεν έχουν εισπράξει  ακόμη το εφάπαξ τους.
«Υπάρχει μήνας που δεν δίνουν καθόλου εφάπαξ υπάρχει και μήνας που δίνουν μόνο πέντε» μας είπε απογοητευμένος συνταξιούχος σιδηροδρομικός ο οποίος επικοινώνησε με το ταμείο του.  Σήμερα περισσότερα από 300 εφάπαξ έχουν εγκριθεί ενώ 700 περίπου είναι οι αιτήσεις που  έχουν κατατεθεί  για συνταξιοδότηση σιδηροδρομικών. Με το ρυθμό που χορηγούνται τα εφάπαξ σήμερα θα χρειαστούν πολλά χρονιά να περιμένουν οι δικαιούχοι για να τα εισπράξουν. «Δεν υπάρχει χρηματοδότηση του ταμείου και ότι μπορούμε και μαζεύουμε από τις εισφορές το δίνουμε στο εφάπαξ με προτεραιότητα στην προκαταβολή του βοηθήματος των οκτώ χιλιάδων ευρώ» ανέφερε υπάλληλος του ΤΑΥΤΕΚΩ. Παρά τα υπομνήματα που έχουν σταλεί από σωματεία συνταξιούχων σιδηροδρομικών το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει λύσει στο μεγάλο αυτό πρόβλημα των  συνταξιούχων σιδηροδρομικών.

                     Δώσε και εμένα μπάρμπα…

Σλόγκαν τείνει να γίνει για τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς τα όσα ακούγονται για τα οικονομικά πλεονάσματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών. «Πως μπορούν να μιλάνε  για πλεονάσματα όταν δεν χορηγούν  αυτά που χρωστούν»  ανέφερε συνταξιούχος σιδηροδρομικός .