Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σερρών

Τα «Σ.Ν» βρέθηκαν σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό των Σερρών και κατέγραψαν με τον φωτογραφικό φακό εικόνες εντός και εκτός σταθμού.

 Εικόνες βέβαια που δεν θυμίζουν τίποτα από το πρόσφατο  παρελθόν όπου έσφυζε από ζωή. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με πολλούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Βόρεια Ελλάδα μετά από τις περικοπές δρομολογίων. 


Στην είσοδο του σταθμού πινακίδες ενημερώνουν του επιβάτες τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των αμαξοστοιχιών και το πρόγραμμα λειτουργίας του σταθμού.
Οι ηλεκτρονικοί πινάκες προτρέπουν του ταξιδιώτες να ενημερώνονται …

Το κτήριο εμπορευμάτων του σταθμού που φορτώνονταν  τα κάθε είδους δέματα στα βαγόνια για να μεταφερθούν εντός και εκτός Ελλάδος. Δίπλα μια δρεζίνα μεταφοράς προσωπικού.

 Στην αποβάθρα της αποθήκης εμπορευμάτων ένα και μοναδικό βαγόνι μεταφοράς εμπορευμάτων μας θυμίζει την εποχή που το ένα μετά το άλλο αυτού του τύπου τα βαγόνια γέμιζαν εμπορεύματα και μεταφέρονταν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Μέσα στο σταθμό τα εκδοτήρια που περιμένουν του ταξιδιώτες να προμηθευτούν το εισιτήριο τους χωρίς βέβαια τον συνωστισμό του παρελθόντος…
  Το καφενεδάκι και αυτό κλειστό...

Γενική άποψη του σιδηροδρομικού σταθμού Σερρών