Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ρωσία: Αποπομπή του διευθυντή του μετρό μετά το πολύνεκρο δυστύχημα


Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν απέπεμψε τον επικεφαλής του δικτύου μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας μετά το δυστύχημα της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 150, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.
«Ο διευθυντής του μετρό Ιβάν Μπεσεντίν αποπέμφθηκε από τα καθήκοντά του», δήλωσε ο Σομπιάνιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Τη θέση του θα αναλάβει ο Ντμίτρι Πέγκοφ που μέχρι τώρα ήταν διευθυντής της υπηρεσίας των τραίνων υψηλής ταχύτητας στον ρωσικό οργανισμό σιδηροδρόμων RZD.
Σύμφωνα με τον Σομπιάνιν, ο Πέγκοφ θα αναλάβει το έργο «να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των Μοσχοβιτών όσον αφορά τη λειτουργία του μετρό (. . .) και να αποδείξει ότι το μετρό της Μόσχας εξακολουθεί να είναι το πιο ασφαλές του κόσμου». Από την πλευρά του ο Πέγκοφ υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα τώρα είναι να ελεγχθούν οι υποδομές και οι τεχνικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται. Με το προσωπικό του μετρό θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι οι σταθμοί, όλες οι σήραγγες».
Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου ήταν ένα από το πιο τραγικά δυστυχήματα που έχει συμβεί στο μετρό της Μόσχας εδώ και χρόνια. Οι ερευνητές μία ημέρα μετά το δυστύχημα συνέλαβαν δύο εργαζόμενους στο μετρό οι οποίοι κατηγορούνται για αμέλεια, ενώ ακόμη δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες Δευτέρα.


"Καθημερινή"