Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ινδία: 19 παιδιά πέθαναν σε σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

Τρένο συγκρούστηκε σήμερα με σχολικό λεωφορείο στη νότια Ινδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 παιδιά και ο οδηγός, ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Τα παιδιά ήταν ηλικίας από 6 έως 16 ετών.

Το λεωφορείο διέσχισε σιδηροδρομική γραμμή σε αφύλακτη διάβαση στο κρατίδιο Τελανγκάνα, χωρίς να σταματήσει για να ελέγξει αν η διάβαση ήταν ελεύθερη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Indian Railways Σαΐντ Άνιλ Κουμάρ Σαξέντα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο λεωφορείο επέβαιναν 35 παιδιά, 12 από τα οποία σκοτώθηκαν επί τόπου μαζί με τον οδηγό. Επτά υπέκυψαν στα τραύματά τους σε κοντινό νοσοκομείο όπου διακομίσθηκαν, ενώ αρκετά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι γιατροί λένε ότι αιμορραγούν ακατάσχετα», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί αναφέροντας ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 20 μαζί με τον οδηγό.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι το τρένο συγκρούστηκε με το σχολικό λεωφορείο σύροντάς το αρκετές εκατοντάδες μέτρα πάνω από στις ράγες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μετέδωσε εικόνες, με σχολικές τσάντες και μπουκάλια με νερό να είναι σκορπισμένα στο σημείο του δυστυχήματος.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση παρά τη σήμανση για την επικινδυνότητα του σημείου από το οποίο διέρχεται αμαξοστοιχία.

Τροχαία και σιδηροδρομικά δυστυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Ινδία, όπου ο πλημμελής σχεδιασμός, οι κακές οδικές υποδομές, η μη αυστηρή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και η πληθώρα των οδηγών που δεν έχουν άδεια οδήγησης συντελούν στο μεγάλο αριθμό των τροχαίων. Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους της Ινδίας το 2010.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας εξυπηρετεί τουλάχιστον 20 εκατομμύρια επιβάτες ημερησίως. Περισσότεροι από 15.000 έχουν χάσει τη ζωή τους σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία δύο χρόνια.


"Εθνος"