Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η διαχείριση των εκδοτηρίων εισιτηρίων

Τα τελευταία χρόνια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει παραχωρήσει με διαγωνισμό την διαχείριση των εκδοτηρίων εισιτηρίων σε ιδιώτες τόσο στους σταθμούς του ΟΣΕ  όσο και σε πρακτορεία μεταφορών, υλοποιώντας πολιτική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών.  Είναι άγνωστο αν αυτή η πολιτική της διαχειρίσεως των εκδοτηρίων από εργολάβους ιδιώτες ,  ωφέλησε οικονομικά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οφείλει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δώσει μια απάντηση, δεδομένου ότι καθημερινά αυξάνονται οι πληροφορίες για μερίδα ιδιωτών εργολάβων που έχουν άφησαν μεγάλα χρέη και δεν απέδωσαν τα οφειλόμενα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως αναφέρουν φήμες σε έλεγχο που διενεργήθηκε από Επιτροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαπιστώθηκαν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα με αποτέλεσμα να μην έχουν αποδοθεί τα οφειλόμενα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κατά το κοινός λεγόμενο, άφησαν φέσια). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός ιδιωτών εργολάβων που διαχειρίζονται την έκδοση εισιτηρίων, κάνουν καλά την δουλειά τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα όσες πληροφορίες έφτασαν στα αφτιά μας δεν απηχούν την πραγματικότητα και ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δώσει άμεση απάντηση σε αυτές,  έτσι ώστε να σταματήσει  υποβόσκουσα φημολογία περί οσμής σκανδάλων…
 Άλλωστε το  οφείλει στον Έλληνα φορολογούμενο.  Το θέμα θεωρούμε ότι πολύ σημαντικό και θα επανέλθουμε  

Χρήστος Γιαννακίδης