Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Η συνεργασία μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κλειδί στα σχέδια της P&G»

Η συνεργασία της P&G Ελλάδος με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίγει τον δρόμο στην καινοτομία στον τομέα των logistics, τονίζει ο κ. Γ. Σκούφαλος.

Αμοιβαία σημαντικά οφέλη υπόσχεται η νέα συμφωνία της P&G με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Σκούφαλο, επικεφαλής της εφοδιαστικής αλυσίδας της, δεν αποκλείεται επέκταση τη συμφωνίας στο πλαίσιο της αναβάθμισης της χώρας σε διαμετακομιστικό κόμβο της περιοχής.

Ποια είναι τα οφέλη που αναμένει η P&G από τη συνεργασία της με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

– Οταν πριν από ένα χρόνο η P&G ανακοίνωσε τη δημιουργία του «Κέντρου Ερευνας & Καινοτομίας», είχαμε δηλώσει ότι για την εταιρεία μας η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε στρατηγικής επιλογής. Σήμερα, η συνεργασία της P&G Ελλάδος με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίγει τον δρόμο στην καινοτομία στον τομέα των logistics, με πολλαπλά οφέλη για τον Ελληνα καταναλωτή, το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία.

Γιατί το νέο μοντέλο διακίνησης προϊόντων δεν είχε υιοθετηθεί από πριν;

– Εδώ και χρόνια, η P&G ενισχύει τη χρήση τρένων στις μεταφορές προς τις αγορές της Δ. Ευρώπης. Σήμερα, το 28% των εκεί μεταφορών προϊόντων της P&G, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, πραγματοποιείται μέσω συνδυασμένων διαδρομών με σιδηροδρομικές ανταποκρίσεις.

– Υπάρχουν σχέδια επέκτασης της συμφωνίας P&G - ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

– Η συνεργασία που ξεκινάμε και η οποία περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τη μεταφορά των προϊόντων μας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με τον σιδηρόδρομο είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην παρούσα φάση και καθώς η νέα συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μόλις ξεκίνησε, βασική προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, κάτι που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε περαιτέρω ευκαιρίες στο μέλλον. Αλλωστε, η P&G Ελλάς συμμετέχει ενεργά στην «Εθνική Επιτροπή Logistics», που αποσκοπεί στον επανασχεδιασμό και στην ανάπτυξη του τομέα των logistics, με τελικό στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"