Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δωρεάν δημόσια συγκοινωνία στο κέντρο της Μελβούρνης

Με τις πολιτειακές εκλογές προ των πυλών, η παρούσα κυβέρνηση της Βικτώριας ανακοίνωσε χθες ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015, οι επιβάτες των τραμ στο κέντρο της πόλης δεν θα πληρώνουν εισιτήριο, ενώ θα μειωθεί και το κόστος των εισιτηρίων σε τραμ, τραίνα και λεωφορεία καθώς θα καταργηθεί η δεύτερη ζώνη (Zone 2) για όσους διαμένουν στα εξωτερικά προάστια της πόλης.
Η απόφαση της κυβέρνησης Νάπθαϊν αναμένεται να κοστίσει στον προϋπολογισμό της Πολιτείας περίπου $100 εκατ., ενώ οι επιβάτες των εξωτερικών προαστίων θα ξοδεύουν περίπου $1,200 λιγότερα τον χρόνο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.
Η απόφαση της κυβέρνησης για δωρεάν δημόσια συγκοινωνία στο κέντρο της Μελβούρνης θα ωφελήσει όχι μόνο τους κατοίκους της Βικτώριας και τους τουρίστες εξ ου και το ότι είναι καλοδεχούμενη από τις επιχειρήσεις της Μελβούρνης.
Και ενώ ο κ. Νάπθαϊν παρουσίασε το σχέδιο του ως μία ακόμα προσπάθεια για να μειωθεί το κόστος ζωής των πολιτών της Βικτώριας, οργανώσεις που εκπροσωπούν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας θεωρούν ότι αυτό θα ωφελήσει κυρίως όσους αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στην πόλη και όχι την μεγάλη πλειοψηφία των επιβατών των μέσων μαζικής συγκοινωνίας.

Neos Kosmos