Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Καναδάς. Πολιτικοί ανεβαίνουν στο τρένο για να προωθήσουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Με μια συμβολική κίνηση,  που έχει όμως ουσιαστικό περιεχόμενο, οι βουλευτές του καναδικού κοινοβουλίου ανεβαίνουν στο τρένο για να δώσουν το μήνυμα στους κυβερνώντες την υποχρέωση του κράτους να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επιβάτες. Οι Βουλευτές Robert Chisholm, Megan Leslie, Peter Stoffer και Philip Toone θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους  από σιδηροδρομικό σταθμό Via στο Χάλιφαξ το πρωί της Κυριακής, με στάσεις σε New Brunswick και Quebec,  διανύοντας 1500 χιλιόμετρα απόσταση.
Το ταξίδι των βουλευτών έχει και τον χαρακτήρα πίεσης ώστε η σχεδιαζόμενη διακοπή της κυκλοφορίας στην  γραμμής μεταξύ Miramichi και Bathurst στο New Brunswick, να μην πραγματοποιηθεί.
Ο Βουλευτής Chisholm, δήλωσε ότι το κόστος συντήρησης μια γραμμής δεν μπορεί να είναι λόγος για να εγκαταλειφθεί. Πρέπει να τονίσω είπε ο βουλευτής ότι είναι μια υπηρεσία που ενώνει την χώρα και το Ατλαντικό και οι καναδοί αυτής της περιοχής θέλουν να έχουν αξιόπιστη και αποτελεσματική σιδηροδρομική υπηρεσία όπως και το υπόλοιπο της χώρας.
Η Οττάβα δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς τους κατοίκους της περιοχής του Ατλαντικού.


Στον Καναδά οι πολιτικοί κάτι κάνουν, εδώ οι Έλληνες πολιτικοί τι κάνουν;