Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία μετρά πλέον με ώρα Μόσχας. Το σήμα έδωσαν τα ρολόγια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού

Μια ακόμη συμβολική κίνηση για την ολοκλήρωση της ένταξης στη Ρωσία

Κι ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, γύρισαν τα ρολόγια τους για να συντονιστούν με... την άνοιξη και το καλοκαίρι, μπαίνοντας στη θερινή ώρα, στην Κριμαία τα ρολόγια πήγαν 2 ώρες μπροστά όχι χάριν θέρους αλλά χάριν Ρωσίας.
Έτσι, οι κάτοικοι της χερσονήσου υιοθέτησαν την ώρα Μόσχας ούτως ώστε σε μια συμβολική ολοκλήρωση της ένταξης της περιοχής στη ρωσική επικράτεια.
Το σήμα έδωσαν τα ρολόγια του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού που στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) χτύπησαν μεσάνυχτα για να συντονιστούν με την ώρα της ρωσικής πρωτεύουσας.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του σιδηροδρομικού δικτύου για την εορταστική τελετή της αλλαγής της ώρας, υψώνοντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας "Κριμαία! Ρωσία!" μετά την επίσημη προσάρτηση της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας στις 21 Μαρτίου στη Ρωσία.
"Σας χαιρετώ όλους με την επιστροφή μας στην πατρίδα", δήλωσε ο νέος φιλορώσος πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος. "Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά που έχουμε κάνει είναι προς όφελος της Κριμαίας και των πολιτών της", πρόσθεσε ευχαριστώντας "τον πρόεδρό μας Βλαντίμιρ Πούτιν" και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
"Έτοιμοι για το ταξίδι στο χρόνο" είναι ο πηχυαίος τίτλος της τοπικής εφημερίδας Krymskaïa Gazeta που προειδοποιεί τους κατοίκους για πιθανά προβλήματα υγείας λόγω της αλλαγής της ώρας, όπως διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη.
"Είναι λίγο δύσκολο αλλά ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος", παραδέχτηκε η εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Λιουντμίλα Μόχοβα.
Η Ρωσία εγκατέλειψε τη θερινή ώρα το 2011 και στο εξής η Μόσχα είναι μόνιμα τέσσερις ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς.

news.gr