Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ενάντια στον έλεγχο των εισιτηρίων από ιδιώτες οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο καλούν το υπουργείο Μεταφορών να αποσύρει τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Την αντίδρασή τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να δώσει «σε ιδιωτικές εταιρείες τη δυνατότητα ελέγχου των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες και την πώληση εισιτηρίων σε σούπερ μάρκετ», εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο «την ημιαργία της παραμονής της 25ης Μαρτίου η κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή ένα εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο, με διατάξεις, που ξεκινάνε την διάλυση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών».

Οι διατάξεις προβλέπουν «δυνατότητα ελέγχου των εισιτηρίων σε ιδιωτικές εταιρείες και η πώληση εισιτηρίων ακόμα και από… σούπερ μάρκετ, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος διαφόρων ιδιωτών αλλά σε βάρος των Εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενου η εκχώρηση του ελέγχου των εισιτηρίων «σε «κεφαλοκυνηγούς», χωρίς καμία εκπαίδευση, υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών είναι προφανείς και γνωστοί σε όλους».

Μάλιστα, υπενθυμίζουν το τραγικό ατύχημα, που συνέβη, το περασμένο καλοκαίρι, με θύμα ένα νεαρό αγόρι, υποστηρίζοντας ότι «θα έπρεπε να έχει παραδειγματίσει περισσότερο την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και συνολικά την κυβέρνηση».

Σχετικά με τη διεύρυνση του δικτύου πώλησης εισιτηρίων σχολιάζει η ανακοίνωση ότι «είναι απορίας άξιο τι θα προσφέρει, ειδικά στη ΣΤΑ. ΣΥ ΑΕ, η πώληση εισιτηρίων ακόμα και στα… σούπερ μάρκετ την στιγμή, που όλοι οι επιβάτες μπορούν να τα προμηθευτούν είτε από αυτόματα μηχανήματα είτε από εκδοτήρια εντός των σταθμών».

Παράλληλα εγείρουν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της κίνησης αυτής. «Μήπως, γίνεται για να εισπράξουν ένα ποσοστό κέρδους οι κάθε είδους πωλητές και να ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις εργαζόμενων;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο καλούν το υπουργείο Μεταφορών να αποσύρει τις συγκεκριμένες διατάξεις.

"Ναυτεμπορική"