Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ποδηλατική εκδρομή σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Βυρώνεια

Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 με τη συνδρομή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ φίλοι του ποδήλατου από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και το Κιλκίς, θα πραγματοποιήσουν ποδηλατική εκδρομή στην Βυρώνεια Σερρών, ένα μικρό χωριό δίπλα στην λίμνη Κερκίνη. 
Οι συμμετέχοντες θα φορτώσουν τα ποδήλατα τους στη Θεσσαλονίκη, σε ειδικό βαγόνι - σκευοφόρο και στη συνέχεια θα επιβιβαστούν στην αμαξοστοιχία 600 όπου και θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους. Από εκεί, θα εκδράμουν με τα ποδήλατα τους, προς το λιμανάκι της Κερκίνης στο γραφικό χωριό Λιθότοπος, ακολουθώντας τη διαδρομή επί του ανατολικού αναχώματος της λίμνης. Στη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο της Κερκίνης.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες, με την επιστροφή στην Βυρώνεια, είναι 51 χλμ, ενώ θα υπάρξει και εναλλακτική διαδρομή μήκους 18,5 χλμ για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν έως τον Λιθότοπο.
Το μεσημέρι θα επιστρέψουν στην Βυρώνεια και στον «Μεθοριακό Σιδηροδρομικό Σταθμό» του χωριού, το οποίο έχει μετατραπεί με ιδιωτική πρωτοβουλία σε ένα παραδοσιακά καφέ - μεζεδο - παντοπωλείο, όπου οι υπεύθυνοι του σταθμού θα έχουν ετοιμάσει ειδικά μενού για να γευματίσουν οι εκδρομείς. Παράλληλα θα υπάρξουν και διάφορες δράσεις, όπως τοξοβολία, μαθήματα χορού, ενημέρωση και ξενάγηση στο παρακείμενο Δημοτικό Ενυδρείο, φιλοξενεί την ιχθυοπανίδα του οικοσυστήματος Κερκίνης - Στρυμόνα, έκθεση φωτογραφίας του Σερραίου Γιώργου Καρύδα με θέμα τις πλάβες (παραδοσιακές βάρκες) της Κερκίνης κ.α.
Το απόγευμα η ομάδα των εκδρομέων θα επιστρέψει με την αμαξοστοιχία 601 για Θεσσαλονίκη.
Σκοπός της εκδρομής δεν είναι μονάχα η αναψυχή, αλλά και η ανάδειξη της σύμπραξης τραίνου και ποδηλάτου, ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.
Την εκδρομή διοργανώνουν φίλοι του ποδηλάτου από την Θεσσαλονίκη και ο «Μεθοριακός Σταθμός» με την υποστήριξη : Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας - Θράκης, δίκτυο EUROVELO, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς, Bike Riders Serres team, snowboardholics.gr, Kοιν. Σεπ.-ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής, Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας, ξενώνας Λιμναίο (Χρυσοχώραφα Κερκίνης).

business.gr