Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ο γύρος της ευρώπης με ένα εισιτήριο τρένου


Το 15νθήμερο και το 21ήμερο rail pass «χαρίζουν» έξτρα ημέρες.

Την εποχή που στην Ελλάδα το σιδηροδρομικό ταξίδι δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του, στην υπόλοιπη Ευρώπη το τρένο εξακολουθεί να αποτελεί ένα δεόντως ελκυστικό μέσο μετακίνησης για πάμπολλους ταξιδιώτες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγους μήνες εγκαινιάστηκε η απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Παρισιού και Βαρκελώνης, ενώ από τα πλέον δημοφιλή τρένα της Γηραιάς Ηπείρου είναι το Εurostar, που ενώνει το Λονδίνο με το Αμστερνταμ σε λιγότερο από πέντε ώρες.
Για τους λάτρεις του σιδηροδρομικού ταξιδιού, λοιπόν, το Eurail Global Pass -το οποίο προτιμούν κυρίως οι πιο νέοι ταξιδιώτες- προσφέρει για λίγες ημέρες ακόμα το 15νθήμερο rail pass με συν δύο ημέρες δωρεάν και το 21ήμερο rail pass με έξτρα τρεις ημέρες δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση να το αγοράσετε μέχρι τις 31 Μαρτίου και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε έξι μήνες. Και τα δύο εισιτήρια αφορούν 21 ευρωπαϊκές χώρες (από αυτές πρέπει να επιλέξετε εισιτήριο 3, 4 και 5 χωρών), μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ δεν... συμμετέχουν η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο. Η τιμή του εισιτηρίου για τρεις χώρες ξεκινά από 159 ευρώ, για τέσσερις από 175 ευρώ και για πέντε από 192 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
www.eurail.com