Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου θα λειτουργήσουν τα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

Τη διαβεβαίωσή του ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα λειτουργήσουν όλα τα κέντρα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, πρώην ΕΟΠΥΥ, έδωσε ο υπουργός Υγείας βάζοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
Οι μονάδες Υγείας σε πρώτη φάση θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ενώ το εισιτήριο των πέντε ευρώ δεν θα ισχύσει έως το τέλος Δεκεμβρίου, θα συνεχίσει να ισχύει όμως στα κέντρα υγείας, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Σήμερα ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το πρώην πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Θεάτρου για να διαπιστώσει αν είναι όλα έτοιμα για να λειτουργήσει με το νέο καθεστώς.
Την ίδια ώρα οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι ασφαλισμένοι θα είναι ακάλυπτοι, καθώς όπως λένε υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στο νέο δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας εντάχθηκαν 2500 γιατροί από τους 5.000 που υπηρετούσαν στα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Οι παθολόγοι και οι γενικοί ιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα χωρίς ραντεβού ενώ οι γιατροί ειδικοτήτων θα δέχονται ασθενείς μόνο με ραντεβού.
Εν τω μεταξύ δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ μιας μερίδας γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας καθώς 5 δικαστικές αποφάσεις διατάσσουν την επιστροφή 750 γιατρών στα καθήκοντά τους με το προηγούμενο εργασιακό καθεστώς, λειτουργώντας δηλαδή παράλληλα και ιδιωτικά ιατρεία. Το υπουργείο Υγείας θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά έχει ασκήσει έφεση για να τις ανατρέψει.

mega.tv