Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

"Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση μίας 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 28/2/2014, και από ώρα 12.00’ έως 15.00’ του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εντός του Νομού Αττικής με εξαίρεση του προσωπικού που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και γραμμών (Δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα).


Η 28η Φεβρουαρίου 2014 είναι ημέρα που θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Σ. με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, στις 13.00’. 

Στη συνάντηση αυτή θα τονίσουμε ότι:

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του σιδηροδρόμου. 
Ζητάμε την ακύρωση των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ που επιδιώκεται με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, στο ΤΑΙΠΕΔ.
Θέλουμε να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας μας και τα εργασιακά δικαιώματά μας.
Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 και ώρα: 12.30’ να παρευρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου ) για να υψώσουμε όλοι μαζί τη φωνή διαμαρτυρίας ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΕΕΣΣΤΥ και ο ΟΣΕ ανήκει ΜΟΝΟ στο ελληνικό δημόσιο και ότι η υπαγωγή τους στο ΤΑΙΠΕΔ είναι παράνομη."

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.