Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εφάπαξ της υπομονής και της οργής

Με μεγάλη υπομονή πρέπει να οπλιστούν  οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί μέχρι να έρθει η ώρα που θα τους καταβληθεί το εφάπαξ που δικαιούνται. Το υπουργείο οικονομικών πρέπει  να δει με κατανόηση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί  διότι με τους ρυθμούς που χορηγείται το εφάπαξ δεν θα μιλάμε πλέον για μήνες αλλά για χρόνια, όταν σήμερα χορηγούνται  δυο με τρία εφάπαξ τον μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το λογιστήριο του ΤΑΥΤΕΚΩ έχει στεγνώσει στην κυριολεξία από ρευστό χρήμα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.  Τα όσα χρήματα συγκεντρώνονται , από τις εισφορές των εργαζομένων, πηγαίνουν για την κάλυψη του προσωρινού βοηθήματος  του εφάπαξ των οκτώ χιλιάδων ευρώ. Συνολικά 600 αιτήσεις αυτή την στιγμή βρίσκονται σε αναμονή ενώ στο λογιστήριο βρίσκονται εκκαθαρισμένες αιτήσεις περίπου 200.  Παρά την μεγάλη μείωση σε προσωπικό του ΤΑΥΤΕΚΩ,  οι εργαζόμενοι στο ασφαλιστικό ταμείο καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας το μεγάλο φορτίο που έχουν επωμιστεί. Θα πρέπει να σημειώσουμε τον περασμένο Δεκέμβριο υποβλήθηκαν περίπου 150 αιτήσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

                               Οργή και αγανάκτηση

Από την άλλη μεριά  η οργή και η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει από τους δικαιούμενους του Εφάπαξ. Καθημερινά τα «Σ.Ν» γίνονται δέκτες οργισμένων παραπόνων και η αγανάκτηση τους  είναι εμφανείς . «Παίρνουμε τηλέφωνα και κανείς δεν μας απαντά, κανείς δεν μας λέει πότε θα πάρουμε τα χρήματα μας» μας είπε οργισμένος  αναγνώστης μας .  Σχετικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μας πληροφόρησαν από το ΤΑΥΤΕΚΩ ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού οι τηλεφωνικές απαντήσεις γίνονται με καθυστερήσεις.  «Χρειάζεται λίγη υπομονή και λίγη παραπάνω προσπάθεια»  μας τόνισαν  οι υπάλληλοι του Ταμείου.

Τα «Σ.Ν» είναι πάντα στην διάθεση των φίλων αναγνωστών για κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί. Να μην διατάζουν οι φίλοι μας να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό θα το πράξουμε.