Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

City Train: Ενώνοντας το κέντρο με τη Δυτική Προαστιακή ζώνη

Θα συζητηθούν τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα από την ανάπτυξη και λειτουργία του City Train, καθώς και η χρηματοδότηση του έργου




Η παρουσίαση του Σχεδίου «Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος»… ενώνοντας το κέντρο της πόλης με τη Δυτική Προαστιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης «City Train» θα βρεθεί στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕΑ.Ε και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων – Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ.


Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του έργου Διακρατικής Συνεργασίας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: RAIL4SEE “Rail Hub Cities for South East Europe” - Πόλεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως σιδηρόδρομικοί κόμβοι μεταφορών.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού - Ευόσμου, Παύλου Μελά, της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ, του Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων – Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και του Ο.Λ.Θ. Α.Ε., οι οποίοι έχουν την πρόθεση να συνάψουν μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο τη μελετητική ωρίμανση του έργου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης θα παρουσιαστεί αναλυτικά η πρόταση «City Train» ενώ μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα αναμενόμενα πλεονεκτήματα από την ανάπτυξη και λειτουργία του City Train, καθώς και η χρηματοδότηση του έργου ζητήματα που προσπαθούν να δώσουν λύση στο αίτημα της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσα από την μεγιστοποίηση της χρήσης του διάσπαρτου και σε μεγάλο βαθμό ανενεργού, σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή.

voria.gr