Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Oι «μνηστήρες» για TΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO

Τα επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη β' φάση των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η «μάχη» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δοθεί μεταξύ των Γάλλων της SNCF, των Ρουμάνων της GFR και της κοινοπραξίας των Ρώσων με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. οι «μνηστήρες» που πήραν την έγκριση του δ.σ. του Ταμείου είναι οι εξής:
- Κοινοπραξία (Open Joint Stock Company) μεταξύ της ρωσικής κρατικής εταιρείας Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi - RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
- SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)
- S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας.

Αντίστοιχα τα τρία επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO) είναι :
- Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
- Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA
Όπως διευκρινίζεται, στη β' φάση των διαγωνισμών, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το κάθε περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της κάθε μιας από τις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες.

iefimerida.gr