Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Θύμα «κατασκοπείας» σε τρένο έπεσε ο πρώην επικεφαλής της NSA!

Θύμα «κατασκοπείας» από έναν... «κουτσομπόλη» συνεπιβάτη του σε τρένο έπεσε ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, Μάικλ Χέιντεν.Σύμφωνα με την εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, ο Χέιντεν έμαθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σου κλέβουν τα προσωπικά σου δεδομένα, όταν η συνομιλία που είχε με έναν δημοσιογράφο στο τηλέφωνο, μέσα σε ένα τρένο, μαγνητοφωνήθηκε και αναρτήθηκε στο... Twitter από έναν επιβάτη.
Ο Μάικλ Χέιντεν μιλούσε στον δημοσιογράφο υπό τον όρο μάλιστα να μην τον κατονομάσει ο τελευταίος στο ρεπορτάζ που ετοίμαζε. Για κακή του τύχη, ένας από τους επιβάτες του τρένου, ο Τομ Μάτζι, αντιλήφθηκε ποιος ήταν ο φαλακρός κύριος με τα γυαλιά που μιλούσε, έβγαλε το κινητό του και άρχισε να τον μαγνητοφωνεί.
Ο Μάτζι, που είχε εργαστεί στο παρελθόν για την φιλελεύθερη πολιτική οργάνωση MoveOn.org, έγραψε στο Twitter ότι ο Χέιντεν έκανε «υποτιμητικά σχόλια» για την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Μεταξύ άλλων, συζητούσε με τον δημοσιογράφο για την ασφάλεια του κινητού τηλεφώνου του Ομπάμα και τις μυστικές φυλακές της CIA.
Ο Χέιντεν, που ρωτήθηκε για το θέμα από την εφημερίδα, είπε ότι τα μηνύματα που ανήρτησε ο Μάτζι στο Twitter παρουσίαζαν μια λανθασμένη εικόνα των όσων είπε και αρνήθηκε ότι επέκρινε τον πρόεδρο Ομπάμα.
Όταν ο Χέιντεν ενημερώθηκε για τον «κουτσομπόλη» συνεπιβάτη του, συστήθηκε μόνος του στον Μάτζι και μάλιστα τον ρώτησε αν θα ήθελε να του δώσει μια κανονική συνέντευξη αντί να κρυφακούει τα λεγόμενά του...

protothema.gr