Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Καλάβρυτα: μια πολύπαθη, ιστορική πόλη με άριστες τουριστικές υποδομές και το περίφημο οδοντωτό σιδηρόδρομο


Στα ορεινά της Αχαΐας, σε ένα όμορφο σκηνικό γεμάτο πράσινο, βρίσκονται τα Καλάβρυτα, μια πολύπαθη, ιστορική πόλη, που βίωσε με τον σκληρότερο τρόπο τα γερμανικά αντίποινα κατά τη διάρκεια της κατοχής, αλλά και το μέρος απ’ όπου ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση του 1821.

Σήμερα, τα Καλάβρυτα αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, τόσο κατά την χειμερινή περίοδο, καθώς διαθέτουν πολύ καλές υποδομές χειμερινού τουρισμού και ένα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, όσο και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Με αφετηρία τα Καλάβρυτα, μπορείτε να επισκεφτείτε τα δύο ιστορικά μοναστήρια, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, όπως επίσης το Σπήλαιο των Λιμνών κοντά στο χωριό Καστριά Αχαΐας και το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού που το διασχίζει ο περίφημος οδοντωτός σιδηρόδρομος, που κάνει μία από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα.

Πώς θα πάτε: Οδικώς, από την εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας. Βγαίνετε στην έξοδο για Καλάβρυτα, κάνοντας δεξιά στο Διακοπτό. Τα Καλάβρυτα απέχουν 188 χλμ από την Αθήνα και η διαδρομή είναι περίπου 2,5 ώρες.

patrasevents.gr