Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΣΒΕ για την συνάντηση με την διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ

Στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος αναφέρει:

"Στις 24/10/2013 το Προεδρείο του Σ.Σ.Β.Ε μαζί με εργαζομένους συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ.
Δηλώσαμε την αντίθεση μας για την ένταξη της εταιρίας στο ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση της κι αναφερθήκαμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σιδηροδρομικοί εν όψει της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, καθώς και για το αίσθημα αβεβαιότητας που επικρατεί .

Στην ερώτηση μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ, εξέφρασε όμως την προσωπική του εφησυχαστική άποψη ότι δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας , γιατί οι εργαζόμενοι θα είναι λίγοι αναλογικά με το έργο που θα έχει η εταιρία. Μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία και ολοκληρώνεται άμεσα από τον ΟΑΕΔ η πρόσληψη 160 μαθητών που θα ασκήσουν τη διετή πρακτική τους εξάσκηση στο χώρο των Μηχανεργοστασίων.

Για το Οργανόγραμμα, μας απάντησε ότι έχει περάσει από το Δ.Σ. και υποσχέθηκε ότι θα τοποθετήσει το προσωπικό και τις θέσεις της ιεραρχίας μέσα στον επόμενο μήνα, μετά και από την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις προαγωγές.

Για το ζήτημα της έλλειψης ανταλλακτικών και την επικοινωνία μεταξύ ΕΕΣΣΤΥ και ΟΣΕ καθώς για τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά από τον διαχωρισμό και δυσχεραίνουν την εργασία (αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα ) , μας απάντησε ότι υπογράφηκε διεταιρική σύμβαση τετράμηνης διάρκειας με τον ΟΣΕ για τις προμήθειες και συμβάσεις για τα θέματα της έλλειψης των τροχών και των λιπαντικών και ότι υπάρχει συμφωνία με τον ΟΣΕ ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. 

Για το μεγάλο ζήτημα της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης ( 12 μισθούς ), η απάντησή του ήταν ότι σ΄ όλους τους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ που βγήκαν στην σύνταξη από 1/1/2013 θα καταβληθεί η αποζημίωση στο ύψος των 15.000 € . Σε ότι αφορά αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν πριν την 1/1/2013 μας είπε ότι είναι θέμα του ΟΣΕ.

Από τον κ. ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ακόμα περιμένουμε να υλοποιήσει την απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ για το θέμα αυτό . 

Για το ανθυγιεινό και επικίνδυνο που δεν το παίρνουν οι Φύλακες Εγκαταστάσεων οι Τεχνικοί Βοηθοί και οι Διοικητικοί, μας απάντησε ότι είναι θετικός στο να δοθεί αλλά περιμένει την απόφαση του Υπουργείου . 

Για το θέμα της πιστοποίησης των Σιδηροδρομικών στην ΕΕΣΣΤΥ, δεσμεύθηκε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δώσει ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος ιδιοχείρως τις βεβαιώσεις επαγγελματικής επάρκειας στους σιδηροδρομικούς της ΕΕΣΣΤΥ.

Επίσης, μας ενημέρωσε ότι σύντομα η μισθοδοσία μας θα καταβάλλεται από ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ .



Εμείς δεν εφησυχάζουμε, ξέρουμε τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και θεωρούμε δεδομένο ότι κινδυνεύουν θέσεις εργασίας όταν η εταιρεία περάσει σε ιδιωτικά χέρια. 

ΛΕΜΕ :

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

ΝΑΙ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ με κοινωνικά χαρακτηριστικά .

ΤΟ Δ.Σ Σ.Σ.Β.Ε