Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ Σ. ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βέροιας βρίσκετε 3 χιλιόμετρα από το κέντρο των πόλης και διασώζεται στην αρχική του μορφή. Είναι διώροφος και θεωρούντο σταθμός Β΄ τάξης. Στις επεμβάσεις που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 50, δημιουργήθηκαν αποβάθρες επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, τοποθετήθηκαν στέγαστρα, ενώ πολύ αργότερα το μικρό κτίριο αριστερά του σταθμού μετατράπηκε σε κυλικείο.
Σήμερα, γύρω από τον σταθμό, έχουν δημιουργηθεί μικρές και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες εντός των οποίων διακλαδώνονται σιδηροδρομικές γραμμές για τις ανάγκες μεταφοράς των εμπορευμάτων τους.
Ο σταθμός της Βέροιας διέθετε τρίγωνο αναστροφής μηχανών, ενώ χαρακτηριστικοί παραμένουν ακόμα και σήμερα οι δίδυμοι υδατόπυργοι, οι οποίοι χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στην περιοχή του σταθμού σώζονται αρκετά κτίρια του 19ου αιώνα με χαρακτηριστικότερο αυτό που βρίσκεται σε απόσταση 150 μ. από το κτίριο επιβατών. Παλιά αποτελούσε την κατοικία του εργοδηγού, ενώ σήμερα έχει ενοικιασθεί από τον Ο.Σ.Ε. σε ιδιώτες.
Σήμερα λειτουργεί και εξυπηρετεί δεκάδες πολίτες τόσο από την Βέροια αλλά και από τα γύρω χωριά, τα δρομολόγια ξεκινάνε από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ είτε για την διαδρομή Βέροια-Φλώρινας, είτε για την διαδρομή Βέροια-Θεσ/νικη-Αθήνα.
Ο χώρος ξεχωρίζει για το πόσο καθαρός και προσεγμένος είναι ώστε ο πελάτης να νιώθει όμορφα και βολικά, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του εκδοτηρίου εισιτηρίων Κουγιουμουτζής Κωνσταντίνας & Θανατόπουλου Παναγιώτη η αίθουσα αναμονής έχει εξοπλιστεί με δύο αυτόματους πωλητές,  free wi-fi,  ηχεία εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου για μουσική ψυχαγώγηση των πελατών και τέλος ειδικός χώρος με τοπικές εφημερίδες (ΛΑΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ) πρός ενημέρωση όλων.
Η πρόσβαση στον Σ. Σταθμό μπορεί να γίνει είτε με το αυτοκίνητο όπου διαθέτει χώρο 500.τ.μ πάρκινκ είτε με λεωφορείο/αστικό απο το κέντρο της πόλης, είτε με ταξί.
Τηλ. Επικοινωνίας για πληροφορίες: 23310-24444
Οι φωτογραφίες είναι από αρχείο πελατών που μας τις έστειλαν μαζί με τα θερμά τους λόγια.


Από το γραφείο του ΟΣΕ  Βέροιας