Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα οι «μνηστήρες» της Rosco

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ
Με τη βεβαιότητα της υποβολής ενδιαφέροντος εκ μέρους της γαλλικής Alstom για την απόκτηση της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού (Rosco), αναμένεται σήμερα το άνοιγμα των φακέλων που θα αποκαλύψει την ταυτότητα των υποψήφιων μνηστήρων για την εταιρεία.
Βάσει των ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενδιαφέρον δεν αποκλείεται να υποβάλουν και οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF), οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται να αποσαφηνιστεί εάν τελικώς στη διαδικασία θα συμμετάσχει και η Siemens μόνη της ή σε κοινοπραξία.
Η Bombardier
Κύκλοι που παρακολουθούν στενά την υπόθεση δεν θεωρούν απίθανη και τη συμμετοχή της καναδικής εταιρείας αεροναυπηγικής και κατασκευής τρένων Bombardier.
Η προθεσμία για την αρχική υποβολή ενδιαφέροντος εκπνέει σήμερα, καθώς δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση. Οσο για το τίμημα, αναμένεται να αποσαφηνιστεί στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψηφίους.
Βέβαιο, πάντως, θεωρείται ότι οι δύο διαγωνισμοί, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco, θα συγχρονιστούν και θα κινηθούν παράλληλα στη δεύτερη φάση.
Σήμερα στην Rosco έχουν μεταφερθεί συνολικά 620 εργαζόμενοι.