Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρωσία ανοίγει σιδηροδρομικές οδούς ειρήνης στη Βόρεια Κορέα

Την περασμένη Κυριακή η Ρωσία άνοιξε ξανά την 54 χιλιομέτρων σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη βορειοκορετατική πόλη Ραχίν με τη ρωσική Κασάν, ως τμήμα του έργου που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις μεταφορές και στο εμπόριο της περιοχής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεωνPrime.
Ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, που έδωσε το «παρών» στην τελετή εγκαινίων, είπε ότι μέσω της ανακατασκευασμένης γραμμής μπορεί να μεταφέρεται άνθρακας και να εισάγονται αγαθά από τη Νότια Κορέα και από ασιατικές χώρες. Σύμφωνα με τα σχέδια, η σιδηροδρομική γραμμή της Νότιας Κορέας και της απομονωμένης Βόρειας Κορέας πρόκειται να συνδέσει την κορεατική χερσόνησο με την Ευρώπη μέσω Ρωσίας, ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι η δεύτερη φάση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή των εγκαταστάσεων για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 4 εκατ. τόνων.


Οπως υπογράμμισε ο Γιακούνιν, το εν λόγω έργο, που ξεκίνησε το 2009, θα συμβάλει και στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. «Εμείς, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, είμαστε έτοιμοι για τη συνεργασία. Πάντα εργαζόμαστε για την ειρήνη και ελπίζουμε αυτό το πρότζεκτ όχι μόνο να προάγει την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και να βοηθήσει στη σύναψη φιλικών και ειρηνικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας» ανέφερε ο Γιακούνιν κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία Μόσχας - Πιονγιάνγκ για τη σιδηροδρομική γραμμή έγινε το 2000, μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Χονκ ΙΙ.

Πηγή: RIA Novosti

"Η Ρωσία Τώρα"