Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σιδηροδρομικοί Αχαΐας: Καλούν σε κοινό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - Καταγγέλλουν κινδύνους από έλλειψη συντήρησης και προσωπικού

Το Δ.Σ. του Παραρτήματος Αχαΐας του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου σε ανακοίνωσή του καλεί τους επιβάτες σε κοινό αγώνα . Συγκεκριμένα αναφέρει"


"Συνάδελφε, εργαζόμενε, φτωχέ αγρότη, αυτοαπασχολούμενε, φοιτητή, φαντάρε, συνταξιούχε,

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Στον πυρήνα της πολιτικής της νέας δικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) είναι η προώθηση και ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων και η παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, κινητικότητα, απολύσεις εργαζομένων.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που χρησιμοποιείτε το τραίνο και το πληρώνετε. Που βιώνετε ήδη την απαξίωσή του.

Ο σιδηρόδρομος παραδίδεται ήδη από την κυβέρνηση στο ξένο κεφάλαιο. Οι επιπτώσεις που θα υποστούμε όλοι από αυτή την εξέλιξη θα είναι πολλές και δραματικές.

Χαρίζουν το σιδηρόδρομο και την περιουσία του στο κεφάλαιο και στο λαό αφήνουν να πληρώσει τα ελλείμματα που εκείνοι με τις πολιτικές τους δημιούργησαν.

Εδώ και δύο χρόνια έχουν ακριβύνει τα εισιτήρια από 50% έως 200%.
Ø Έχουν καταργηθεί τα μειωμένα εισιτήρια για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (φαντάροι, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.λ.π.).
Ø Έχει καταργηθεί το δίκτυο Πελοποννήσου μετά από 120 χρόνια.
Ø Μειώνουν δρομολόγια σε πολλές περιοχές.
Ø Αυξάνονται οι κίνδυνοι για ατυχήματα λόγω ελλιπούς συντήρησης και δραματικής μείωσης του προσωπικού.

Βέβαια και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο ήδη βιώνουμε τις επιπτώσεις της εφαρμογής του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.
Μέσα σε δύο χρόνια πάνω από 2700 εργαζόμενοι έφυγαν, που βαφτίστηκαν μετατάξεις (απολύσεις) και έρχονται και άλλες.
Οι μισθοί αυτών που παρέμειναν μειώθηκαν πάνω από 50%.

Οι εργασιακές σχέσεις που θα κυριαρχούν στο εξής για όλους τους εργαζόμενους και για τα παιδιά μας θα είναι μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου, ανασφάλειας και εξαθλίωσης.

Το ζήτημα για όλους εμάς που ανήκουμε στα λαϊκά στρώματα, που παράγουμε τον πλούτο, και παρ’ όλα αυτά είμαστε τα μόνιμα θύματά τους, είναι να πάρουμε την απόφαση να συμμαχήσουμε όλοι και να συγκρουστούμε με αυτήν την πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης μέχρι την ανατροπή τους. Να παλέψουμε για μία πολιτική σε όφελος του λαού, όπου και ο σιδηρόδρομος όπως και άλλοι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας θα είναι λαϊκή – κρατική περιουσία και θα λειτουργούν αποκλειστικά για τις ανάγκες μας.

Φίλε επιβάτη,

Το σωματείο μας σε καλεί σε αυτόν τον απαραίτητο για τη ζωή μας κοινό αγώνα.

v Να μην ξεπουληθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΜΗΧΑΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ο ΟΣΕ

v Να μην ακριβύνουν παραπέρα τα εισιτήρια, αντίθετα να μειωθούν

v Να επανέλθουν τα μειωμένα εισιτήρια

v Να μην κλείσει καμία γραμμή

v Να μην περικοπεί κανένα δρομολόγιο

v Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

v Να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας κυκλοφορίας

Για την κρίση τους, για τα ελλείμματά τους, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

Σιδηρόδρομος στην υπηρεσία του λαού"

Bestnews