Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η σύνδεση με τρένα υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Ρωσίας –Φιλανδίας έφεραν αύξηση επιβατών

Οι διασυνοριακές υπηρεσίες μεταξύ της Ρωσίας και  Φινλανδίας αυξήθηκαν κατά 20 τοις εκατό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σχεδόν 300 000 άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το St Petersburg-Ελσίνκι διαδρομή  μέχρι στιγμής.

Η αύξηση  σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα της Αγίας Πετρούπολης-Ελσίνκι Allegro διαδρομή, με 215.500 ανθρώπους που χρησιμοποίησαν από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο την διαδρομή αυτή, σε σύγκριση με 165.400 το προηγούμενο έτος - μια αύξηση της τάξης του 30 τοις εκατό.
Η υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο Allegro, η οποία ξεκίνησε το 2010, είναι η πρώτη κοινοπραξία μεταξύ των ρωσικών Σιδηροδρόμων και της φινλανδικής εταιρία VR.
Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα, η Russian Railways, δήλωσε: «Η έναρξη της Allegro υπηρεσιών στις 12 Δεκεμβρίου 2010 μείωσε το χρόνο ταξιδιού μεταξύ του Ελσίνκι και της Βόρειας Ρωσίας πρωτεύουσα St Petersburg από έξι ώρες 18 λεπτά σε μόλις τρεις ώρες 36 λεπτά, η οποία όχι μόνο διευκόλυνε μια αυξημένη ροή των τουριστών, αλλά και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. "