Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ σε 4 ώρες μετά την νέα συμφωνία με την Eurostar

Η Eurostar, οποία έχει την ευθύνη μεταφοράς με τρένα υψηλών ταχυτήτων επιβάτες  μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ηπειρώτικης Ευρώπης, υπέγραψε συμφωνία με τους Ολλανδικούς σιδηροδρόμους για την σύνδεση με τρένα υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Λονδίνου και Άμστερνταμ.
Η δρομολόγηση των τρένων θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2016 και θα χρησιμοποιηθούν τρένα της σειράς e 320 που είναι συμβατά με το Ολλανδικό σιδηροδρομικό δίκτυο  υψηλών ταχυτήτων.
Eurostar εχει σαφείς φιλοδοξίες να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πέρα από τους υφιστάμενους προορισμούς της και να ενθαρρύνει τους επιβάτες να επιλέγουν σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, αντί του  αεροπλάνου, για κοντινό ευρωπαϊκό ταξίδι. Κατά το περασμένο έτος, η επιχείρηση εισήγαγε νέες υπηρεσίες για τις Ελβετικές Άλπεις και την Προβηγκία στη Νότια Γαλλία.

 Κατά το περασμένο έτος, η επιχείρηση εισήγαγε νέες υπηρεσίες προς τις Ελβετικές Άλπεις και την Προβηγκία στη Νότια Γαλλία.   «Έχουμε εδώ και καιρό αναφερθεί σε φιλόδοξο σχέδιο  για την επέκταση σε νέους προορισμούς, ώστε σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς τα σχέδια ανάπτυξης μας», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurostar, Νίκολας Πέτροβιτς