Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ελβετία: Στην παραβίαση σηματοδότησης εστιάζουν οι έρευνες για τη σύγκρουση τρένων

Σημειώνεται πως οι έρευνες συνεχίζονται, με τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραμένει εγκλωβισμένη η σορός ενός επιβάτη. Νεκρός είναι ο μηχανοδηγός του ενός τρένου.




Στην παραβίαση της σηματοδότησης από έναν από τους μηχανοδηγούς εστιάζουν οι έρευνες όσον αφορά τα αίτια της μετωπικής σύγκρουσης δύο περιφερειακών τρένων που έλαβε χώρα στην Ελβετία το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ακόμα 25.


Νεκρός είναι ο μηχανοδηγός του τρένου που προερχόταν από την Λοζάννη, ένας 24χρονος άνδρας γαλλικής υπηκοότητας. Σημειώνεται πως οι έρευνες συνεχίζονται, με τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραμένει εγκλωβισμένη η σορός ενός επιβάτη.

«Η υπόθεση στην οποία επικεντρώνεται η έρευνα είναι η παραβίαση της φωτεινής σηματοδότησης από το τρένο που προερχόταν από την Παγιέρν», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του καντονιού Βο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, μιλώντας στον πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Αυτή είναι «η υπόθεση που προτάσσεται βάσει των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας και οι ερευνητές», επισήμανε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να προχωρήσει η έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Προς το παρόν οι ερευνητές δεν κάνουν λόγο για ποινικές ευθύνες, πρόσθεσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού της κωμόπολης Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, προς την κατεύθυνση της Λοζάννης.

Η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή έως ότου απομακρυνθούν οι αμαξοστοιχίες.

 skai.gr