Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία. Στην υπερβολική ταχύτητα αποδίδουν το δυστύχημα.

Σε εξέλιξη είναι από αργά το βράδυ της Τετάρτης οι προσπάθειες εντοπισμού επιβατών που τυχόν παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του τρένου, το οποίο εκτροχιάστηκε στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία.


Οι επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 77 νεκρούς και 143 τραυματίες (σύμφωνα με νεότερο απολογισμό) ενώ το δυστύχημα αποδίδεται στην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Γαλικίας, δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη όλα τα τμήματα του τρένου και για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Το τρένο ταξίδευε με 218 επιβάτες και τέσσερις υπαλλήλους από Μαδρίτη προς Φερόλ. Σε μια στροφή, λίγο έξω από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα εκτροχιάστηκε.

Η El Pais επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ανέφερε ότι το τρένο τη στιγμή του δυστυχήματος είχε αναπτύξει ταχύτητα 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σύμφωνα με την El Mundo, το τρένο κινούνταν με 220 χιλιόμετρα. Εκπρόσωπος της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι τα ακριβή αίτια θα γίνουν γνωστά αφού αναλυθούν τα μαύρα κουτιά.