Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος: «ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΟΝΟΜΟ ΠΟΥ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ‘’ΚΟΥΤΣΟΝΟΜΟΣ’’» ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΩΡΑ»

Ο κ. Νικολόπουλος  στην δήλωση του επαναφέρει το θέμα της  σύμβασης  ΕΡΓΟΣΕ και Άκτωρ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η Κυβέρνηση των «μαλιστανθρώπων», παρά το σάλο που ξεσήκωσε η προκλητική και ανήθικη τακτοποίηση των εικονικών τιμολογίων εκατομμυρίων ευρώ, που αμνηστεύει τους εθνικούς εργολάβους, τους εθνικούς εμπόρους σκουπιδιών..
τους εθνικούς νταβατζήδες και εθνικούς μιντιάρχες, επιμένει παρά την μετωπική σύγκρουση του συνόλου της αντιπολίτευσης και προχωρά με τις ξένες πλάτες στο χάρισμα εκατομμυρίων φοροδιαφυγής, ξεπλένοντας ταυτόχρονα τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ, χωρίς καμία ντροπή» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την προχτεσινή ψήφιση χαριστικής διάταξης.
Είχε προηγηθεί σκληρός κοινοβουλευτικός έλεγχος στις 3/4/2013, όπου ο παραιτηθείς από την κυβέρνηση Σαμαρά, Νίκος Νικολόπουλος είχε εγκαίρως αποκαλύψει τον νέο «Κουτσονόμο» με μία ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό  -προειδοποίηση-  λέγοντας:
«ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΝ ΔΕΝ ΔΙΕΝΟΗΘΗ ΝΟΥΣ-ΤΙΣ, ΟΥΔΕ ΕΓΡΑΨΕ  ΧΕΙΡ-ΤΙΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΠΟΥΣ-ΤΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ».
Ο Νίκος Νικολόπουλος επανέφερε το θέμα και με σκληρότατες δηλώσεις του τονίζει: «Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δυστυχώς για ακόμα μία φορά επιβεβαιωθήκαμε, για όσα με γραπτές ερωτήσεις έχουμε καταγγείλει εντός και εκτός Κοινοβουλίου για τον άθλιο ρόλο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί το δίδυμο της συμφοράς Βενιζέλου-Σαμαρά.
Την ώρα που η φορολογική λαίλαπα σαρώνει μισθούς και συντάξεις, εισοδήματα και περιουσίες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, στο Νομοσχέδιο που πήγε στη Βουλή για τις φορολογικές διαδικασίες περιλαμβάνει την σκανδαλώδη διάταξη, με την οποία αποχαρακτηρίζει φωτογραφικά, όλα τα  εικονικά τιμολόγια της μεγάλης εταιρείας των εθνικών εργολάβων και καναλαρχών.
Ανοίγει, όμως επίσης το παράθυρο και για το ξέπλυμα παρόμοιων περιπτώσεων, που θα ζημιώσουν το δημόσιο.
Και μιλάμε πολύ συγκεκριμένα για την διάταξη του Άρθρου 55, παρ. 2, περίπτωση Γ, υποπερίπτωση ΔΔ του νομοσχεδίου.
Τόσο συγκεκριμένα… Όπου όταν εφαρμοσθεί σε λίγες μέρες οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα επανέλθουν στη Βουλή και θα ζητήσουν τα έγγραφα, όσων έκαναν χρήση αυτής της χαριστικής πράξης και να δούμε τότε που θα πάνε να κρυφτούν όλοι όσοι εν γνώσει ή ένα αγνοία τους το ψήφισαν….. και έστησαν για μία ακόμη φορά μια ωραιότατη μπίζνα στις πλάτες του Ελληνικού λαού και σε βάρος των δημοσίων εσόδων.
Το δικέφαλο κυβερνητικό τέρας, πέρασε ρυθμίσεις που αφορούν την έκδοση και λήψη μαϊμού- εικονικών και πλαστών τιμολογίων, οι οποίες ανοίγουν ξεδιάντροπα τους κρουνούς της φοροδιαφυγής, της φοροαπάτης και της αμνηστίας, και αφού πρώτα διαγράφουν βεβαιωμένους φόρους και πρόστιμα σε βάρος φοροαπατεώνων στη συνέχεια παρέχουν ποινική αμνηστία και ασυλία σε επώνυμους μεγαλοφοροφυγάδες της «μεγάλης του γένους σχολής» της διαπλοκής των κρατικών προμηθευτών και των μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου, όπως αποκάλυπτα από τον Απρίλιο και μιλούσα σε «ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ». Σας θυμίζω ότι τότε τόνιζα  :
«Σύμφωνα μάλιστα με όσα μου έχουν γνωρίσει, στη σύνταξη των ρυθμίσεων του παραπάνω νομοσχεδίου συνέβαλαν, κατόπιν άνωθεν πολιτικής εντολής, κάποιοι από τη συνομοταξία των διαχρονικά προθύμων υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης του ΚΒΣ του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και ιδιώτες στελέχη ελεγκτικής εταιρείας με πελάτες συγκεκριμένους μεγαλοφοροφυγάδες, λήπτες και εκδότες τιμολογίων μαϊμού εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καθώς και γνωστοί λογιστές τρόφιμοι  τηλεοπτικών μέσων. Μάλιστα, οι λογιστές, τρόφιμοι τηλεοπτικών μέσων (των οποίων τα αφεντικά είναι και οι ίδιοι λήπτες τιμολογίων μαϊμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ), αυτοί έχουν αναλάβει, μέσα από τα ένοχα ΜΜΕ της διαπλοκής, να πείσουν και την κοινή γνώμη».
Και να που ήρθε η αμνήστευση και διαγραφή προστίμων, πολλών επώνυμων μεγαλοπρομηθευτών, μεγαλοεργολάβων  του Δημοσίου και άλλων τινών πάσης λογής απατεώνων που συνελήφθησαν με τιμολόγια μαϊμού.
Πάντως, το βέβαιο είναι πως στη Βουλή για δεύτερη φορά είχαμε κατά παραγγελία νομοθετική πρωτοβουλία, που μπροστά της ωχριά ακόμη και ο περίφημος «Κουτσονόμος».
Επειδή είναι προφανές ότι η ντροπή είναι λέξη άγνωστη για τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του, που ενώ την ίδια στιγμή κατακρεουργούν τους έντιμους και συνετούς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις πολίτες που δεν εκδίδουν μαϊμού τιμολόγια, και ενώ για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν γιατί τους κατάντησαν αυτοί φτωχούς -αποφασίζουν «εν τω άμα»- να κατάσχεται το σπίτι τους και κάθε κινητή αξία, έφτασαν στο σημείο να καταστήσουν τη Βουλή των Ελλήνων και τους Έλληνες Βουλευτές, πλυντήριο ανομημάτων για την αμνήστευση των εκδοτών και λοιπόν ληπτών τιμολογίων μαϊμού αλλά και των φοροαπατεώνων, φέρνοντας και ψηφίζοντας αυτές τις κατάπτυστες ρυθμίσεις.
Αλήθεια γιατί δεν απαντούν στα καταγγελλόμενα στην Βουλή;
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να βγει και να πει στον λαό ότι δεν κατάλαβε και ότι τάχα χωρίς δόλο και αιτία ήρθε μία διάταξη «πλυντήριο» των εγκληματικών πράξεων των ολιγαρχών;
Αλήθεια πώς θα απαντήσει στους έντιμους Νεοδημοκράτες Βουλευτές, όταν τον ρωτήσουν γιατί τους εξανάγκασε να αθωώσουν τους φοροκλέπτες του δημοσίου αλλά και ταυτόχρονα να αποκεφαλίσουν τους φτωχούς εργαζόμενους «αντί πινακίου φακής»;
Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΌΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ πιστεύει ακριβώς όσα η λαϊκή κοινωνική δεξιά παράταξη προεκλογικά υποσχόταν και για αυτό διακηρύσσει ότι: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι η θεσμοθέτηση αυστηρών μέτρων, ώστε να καθίσταται απόλυτα αποτρεπτική η διάπραξη του πλέον απεχθούς φορολογικού εγκλήματος, δηλαδή η φοροαπάτη και έκδοση και η λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων, και όχι η αμνήστευση και η διαγραφή των φόρων των μεγαλοεργολάβων,  των μεγαλοπρομηθευτών και των πάσης λογής απατεώνων της διαπλοκής σε βάρος του Δημοσίου και του λαού με τα τιμολόγια μαϊμού».
ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ‘’ΣΤΟΥΡΝΑΡΟΝΟΜΟ’’»
Τέλος ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κλείνει την γραπτή του δήλωση, κάνοντας έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να ανακαλέσει τον ‘’ΣΤΟΥΡΝΑΡΟΝΟΜΟ’’ προχωρώντας και ένα βήμα παραπέρα: «Κύριε Πρόεδρε σας θυμίζω ότι με εντολή δική σας ασχολήθηκα με το ΜΕΓΑ σκάνδαλο της ΕΡΓΟΣΕ-ΑΚΤΩΡ. Εσείς με φέρατε σε επαφή με την ασυμβίβαστη -έντιμη αείμνηστη πια- δημοσιογράφο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ Αρ. Μπουγάτσου. Εσείς είπατε και στους δύο μας ότι δεν σας «κρατά» ο Μπόμπολας και θα βάλετε το μαχαίρι βαθιά… Από τον Ιούλιο του 2011 έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις και μηνυτήριες αναφορές στους Εισαγγελείς και έχω επισκεφτεί τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή κ.α..
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε…. διεσύρθην από τα μέσα του κ. Μπόμπολα και τον εκπρόσωπο σας… Μένω όμως όρθιος  και ασυμβίβαστος όπως μου είχατε ζητήσει!!!
Τώρα είναι η δική σας η ώρα να αποδείξετε εάν το «μαχαίρι που βγάλατε από το θηκάρι» τότε, θα το χρησιμοποιήσετε κατά των ΚΛΕΠΤΩΝ και ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ …Στην Αριστέα δεν μπορεί να λέγατε ψέματα….Είμαι σίγουρος!!!

Υ.Γ.: Για όσους θέλουν να γνωρίζουν περισσότερα για το ΜΕΓΑ σκάνδαλο ας διαβάσουν αυτά τα ολίγα: «η υπόθεση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2010 ύστερα από καταγγελίες Συμπραττόντων Μελετητικών Γραφείων ("Γραφείο Μάλιου Α.Ε. - INTESCA - INARSA S.Α."), ότι κατά την εκτέλεση του έργου της σύμβασης της σήραγγας της Όθρυος, που παρακολουθούσαν, βάσει συμβάσεως που είχαν υπογράψει με την ΕΡΓΟΣΕ, είχαν γίνει, μέσω "Προπιστοποιήσεων" και "Υπερπιστοποιήσεων" κ.λπ., παράνομες πληρωμές ύψους περίπου 37 εκατ. ευρώ στον ανάδοχο του έργου, την εταιρεία Άκτωρ ΑΤΕ.
Εν τω μεταξύ, μεσολαβεί η ψήφιση του ν. 3904/23-12-2010, με το άρθρο 6 του οποίου τροποποιήθηκε το άρθρο 384 του Ποινικού Κώδικα και η εξάλειψη του αξιόποινου επεκτάθηκε ακόμη και για πράξεις όπως η απάτη (άρθρο 386 του Π.Κ.) και η απιστία (άρθρο 390 του Π.Κ.), που είναι οι περιπτώσεις των παραπάνω καταγγελιών».
Παρά την τακτοποίηση του θέματος και την εξάλειψη των ποινικών ευθυνών, παρέμεναν οι συνέπειες για τον ανάδοχο, λόγω της έκδοσης εικονικών τιμολογίων για την είσπραξη από την ΕΡΓΟΣΕ των παρανόμως και αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών"