Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στις 9 Ιουλίου η δημοπράτηση η αναβάθμιση-ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλος -Λάρισα

Σε δημοπράτηση και επίσημα είναι πλέον  το έργο για την αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής  γραμμής από την Λάρισα μέχρι τον Βόλο. Το μήκος της γραμμής είναι περίπου 60χλμ.

Η δημοπράτηση αφορά την Α` φάση  που αφορά την αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος (Α' Φάση - Αναβάθμιση επιδομής και σταθμών)".

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.175.000 ευρώ  (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και ο χρόνος υλοποίησης ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.  Υπολογίζεται πως αν όλα πάνε καλά το έργα της πρώτης φάσης μπορούν να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015.
Το έργο αφορά την βελτίωση-αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου με ανύψωση της γραμμής σε όλο το μήκος της, ανακαίνιση γραμμών και αλλαγών Σιδηροδρομικών Σταθμών, αντικατάσταση σιδηροτροχιών και εργασίες συντήρησης σε εντοπισμένα τμήματα.
Επίσης προβλέπεται η αναβάθμιση της λειτουργικότητας σταθμών και στάσεων, η υπερύψωση αποβαθρών, εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και δημιουργία τριγωνομετρικού δικτύου γραμμής.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την προώθηση αυτού τουθ σημαντικού εκσυγχρονιστικού σιδηροδρομικού έργου καθώς πιέζει εδώ και 2 χρόνια για την υλοποίηση του σχεδίου ηλεκτροκίνησης του συνόλου του δικτύου που περικλείεται στην Θεσσαλία.
Σε δεύτερη φάση θα γίνει και το έργο ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης για το οποίο υπάρχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ypodomes.com