Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων, στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων υλοποιεί δράσεις και προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και καμπάνιες ενημέρωσης.
Με αιτία τη συχνή πρόκληση τροχαίων σε περιοχές όπου  υπάρχουν σιδηροδρομικές γραμμές και στο πλαίσιο Ερωπαϊκής και Διεθνούς καμπάνιας ενημέρωσης για την ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  ανακοίνωσε ότι διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα Οδική Ασφάλεια: «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ηλείας, Έβρου, Φλώρινας, Σερρών και των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης όλων των Δ/νσεων Εκπ/σης της Περιφέρειας Αττικής.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας της ζωής στο δρόμο και μέσω της σχετικής διοργάνωσης να μεταφερθούν μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και στις τοπικές κοινωνίες αλλά και κοινωνικά μηνύματα ανά τη χώρα γενικότερα.
Για τους μαθητές της Π/θμιας Εκπαίδευσης ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την κατηγορία ζωγραφική/κολάζ ενώ για τους μαθητές της Δ/θμιας Εκπαίδευσης ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις κατηγορίες :
- Αφίσα
-Video Art/ animation
-Φωτογραφία
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ένα τμήμα ενός σχολείου ή μια τάξη ενός σχολείου  ή μια ομάδα μαθητών από διαφορετικά τμήματα ή τάξεις του ίδιου σχολείου ή μεμονωμένα μαθητές και μαθήτριες.
Κάθε μαθητής ή ομάδα μπορεί να υποβάλει ένα (1) έργο μεγέθους από Α4 ( 210 x 297 mm) έως Α3 (297 x 420 mm), ενώ το video θα πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια 5΄(λεπτά).
Το κάθε σχολείο Π/θμιας Εκπαίδευσης θα επιλέξει 3 έργα τα οποία σε σύγκριση με τα υπόλοιπα περνούν πιο άμεσα και πιο καθαρά-κατανοητά το μήνυμα που έχει τεθεί ως θέμα του διαγωνισμού. Αντίστοιχα, τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης θα επιλέξουν 3-5 έργα  ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να αποσταλούν έως και την Παρασκευή  26 Απριλίου 2013 στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα
Μεσογείων 156
Τ.Κ. 155 10, Χολαργός
Υπόψη κας Μαγδαληνής  Καρδαρά
Ειδικά τα έργα  video-art/animation και οι φωτογραφίες  μπορούν να αποσταλούν είτε ταχυδρομικά σε ψηφιακή μορφή στην παραπάνω ταχυδρομική διεύθυνση είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: roadsafetycontest@ioas.gr
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό στο τηλέφωνο 213 1600 617
 Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, τα έργα θα αξιολογηθούν από σχετική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων (Ι.Ο.ΑΣ., Πανεπιστήμιο Πατρών, Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων ή Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας  και  Δ/θμιας Εκπαίδευσης, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Θα δοθεί τιμητικός έπαινος σε κάθε σχολείο που θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό και θα απονεμηθούν βραβεία στα τρία πρώτα έργα κάθε κατηγορίας.
Τα βραβευμένα έργα θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ., της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., και στις ιστοσελίδες φορέων για την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων διεθνώς.
Τα βραβευμένα έργα θα εκτίθενται σε εκδηλώσεις  για την οδική ασφάλεια πανελλαδικά.  
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.
Diorismos