Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Παρέμβαση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης για μειωμένο εισιτήριο στον προαστιακό

Επιστολή στον Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάση Ζηλιασκόπουλο


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε και σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Πάτρας, τον έχει αγκαλιάσει μαζικά όλη η κοινωνία και τον επιλέγει για τις καθημερινές μετακινήσεις της, παρόλο που δεν καλύπτει σήμερα εξ’ ολοκλήρου την παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων και δεν έχει επεκταθεί σε όμορους Δήμους.

Η λειτουργία του μέχρι σήμερα, έχει συμβάλει ουσιαστικά τόσο στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλη των Πατρών, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επιπλέον κι επειδή τα έξοδα μετακίνησης με το αυτοκίνητο έχουν αυξηθεί σημαντικά, ο ΟΣΕ έχει γίνει η επιλογή μεταφοράς μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που έως τώρα δεν τον χρησιμοποιούσε.
Με αυτόν τον τρόπο συμβάλει και στην οικονομική στήριξη και μείωση των μηνιαίων οικογενειακών δαπανών, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που βιώνει η κάθε οικογένεια.
Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε ότι η τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον προαστιακό της Πάτρας, όσον αφορά τις 10.000 πολύτεκνες οικογένειες, δεν τηρεί τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις και τη νομοθεσία για έκπτωση 50% επί της τιμής του εισιτηρίου στους πολύτεκνους επιβάτες.
Ενώ το εισιτήριο έχει καθορισθεί στη τιμή των 1,40€ για όσους δεν δικαιούνται έκπτωση, για τους πολύτεκνούς που δικαιούνται 50% έκπτωση, καλούνται να καταβάλουν 1,00€ και όχι 0,70€, όπως θα έπρεπε.
Για το λόγο αυτό σάς καλούμε, όπως προχωρήσετε στην εφαρμογή τουΝ.3454/2006 κατά το άρθρο 6, που αποτελεί συνέχεια των διατάξεων Ν.Δ.634/70 και Ν.Δ.1245/72, που είχαν κωδικοποιηθεί σε ενιαίο κείμενο με το Β.Δ.306/73, τους Ν.722/77, Ν.771/78 και Ν.1485/84, αλλά και τις πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου με αριθμ. 99/1990 και 112/1990 και προβλέπει ότι οι πολύτεκνοι, δικαιούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εισιτήριο μειωμένο κατά 50%.
Άλλωστε και στην ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαπιστώνει κάθε επισκέπτης ότι αναγράφεται η υπόψη έκπτωση (Κάρτες και Ειδικές προσφορές)σύμφωνα με την εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει.
Θα θέλαμε ακόμη να σάς προτείνουμε να προχωρήσετε στην έκδοση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους Πολύτεκνους, όπως ήδη έχετε εφαρμόσει και για τους φοιτητές, χρήστες του προαστιακού με ανάλογο αντίτιμο και έκπτωση.
Θα προτείναμε και την έκδοση ετήσιας ή εξαμηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, όπως αντίστοιχα εφαρμόζεται σε άλλες γραμμές του οργανισμού, για τη διευκόλυνση των πολυτέκνων χρηστών
Τέλος σάς είναι γνωστό το κοινό αίτημα για επέκταση του προαστιακού, ανατολικά μέχρι τον Ψαθύπυργο και δυτικά έως του Λάππα.
Η αποδοχή και η επέκταση του προαστιακού θα συμβάλει, τόσο στην αύξηση της επιβατικής κίνησης με τα ανάλογα οικονομικά οφέλη στον οργανισμό, όσο και στη δυνατότητα πρόσβασης των επιβατών, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στις αντίστοιχες παραλίες με τη δημιουργία σταθμών αποβίβασης και επιβίβασης σε κάθε παραλιακό τοπικό διαμέρισμα των Δήμων.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνετε αποδεκτές τις προτάσεις μας εφαρμόζοντας τες το ταχύτερο δυνατόν.

Με εκτίμηση,

Οι υπογράφοντες μέλη της ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ.

Αβραμόπουλος Βασίλειος                                                     Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος
Λεχουρίτης Αντώνιος                                                            Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος                                                  Μπαϊρακτάρη Τούλα
Σταθοπούλου Ελένη                                                            Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Αλεξόπουλος Ανδρέας                                           Ζαχαρόπουλος Νικόλαος
Bestnews