Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΔΑΚΕ Ι.Τ «Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει το μέτρο της επίταξης και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης με υπογραφή Σ.Σ.Ε.»


Έπειτα από την επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει την εσωτερική υποτίμηση ως λύση για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, οι εργαζόμενοι σε τρία χρόνια έχουν υποστεί μείωση των μισθών τους κατά 35% και μείωση του εισοδήματος τους κατά 50% λόγω έκτακτων εισφορών και φόρων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιπτώσεις του νέου φορολογικού.


Με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, οι προϋπολογισμοί των επιχειρήσεων για τη μισθοδοσία του προσωπικού μειώθηκαν κατά 30%. Αυτό θα έχει ως συνέπεια μια μεσοσταθμική περαιτέρω μείωση των μισθών κατά 15% εως 20% Με την εφαρμογή δε του ενιαίου μισθολογίου, χωρίς τις απαραίτητες διακρίσεις κλάδων και ειδικοτήτων οι μισθοί των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, θα υποστούν περαιτέρω συμπίεση από 5% έως 25%!!!
 Κατά συνέπεια, οι συνολικές απώλειες ανάλογα με την βαθμίδα εκπαίδευσης θα υπερβούν το 65% έως 70% μόνο από τις μειώσεις μισθών, χωρίς να συνυπολογισθούν οι εισοδηματικές απώλειες του νέου φορολογικού.
 Ωστόσο, για να μην ξαναυπάρξουν παρερμηνείες αυθαίρετοι υπολογισμοί και διαιρέσεις, διευκρινίζουμε ότι για κάθε 100 € κόστους μισθοδοσίας, οι εργαζόμενοι βάζουν στην τσέπη τους καθαρά 25 €…Τα υπόλοιπα αφορούν εισφορές εργοδότη, εργαζόμενου και φόρο μισθωτών υπηρεσιών!!!
 Όλα τα παραπάνω, καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Οικονομικών σχεδίασε και αντιμετώπισε την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και ψήφισε η Βουλή.
 Η επιμονή και η αδιαλλαξία όμως του αρμόδιου Υπουργού και της συγκυβέρνησης να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την επιβολή των καταστροφικών και εξοντωτικών μειώσεων των μισθών των εργαζομένων, οι οποίες διαλύουν τις οικογένειες τους, οδήγησε σε τυφλή σύγκρουση.
 Δυστυχώς, ο μόνος δρόμος για την ομαλή αποκλιμάκωση της έντασης και της επίτευξης εργασιακής ειρήνης δυναμιτίστηκε από την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ .
  Ως εκ τούτου, η ελπίδα  ότι θα επικρατούσε σύνεση και λογική δεν ευοδώθηκε.
 Ο  ηθικός αυτουργός της απόφασης,  ο ανάλγητος και αλαζών Υπουργός Οικονομικών, αρχιτέκτονας της δημιουργικής λογιστικής την οποία συνεχίζει, επέβαλε τελικά την άποψη του στην Κυβέρνηση.
 Δεν παρανομούν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ και την ισχύ βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.
 Αυτοί που παρανομούν είναι  όσοι παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων, το Διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
 Καλούμε την Κυβέρνηση να μην υλοποιήσει το μέτρο της επίταξης και να προχωρήσει  άμεσα σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης με υπογραφή Σ.Σ.Ε.
 Εάν αυτό δεν γίνει, τα συνδικάτα είναι αναγκασμένα να προκηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι  να δικαιωθούν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.