Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πάτρα: Ξανά στις δικαστικές αίθουσες την Πέμπτη η δολοφονία Παναγούλια



 ..Ο άτυχος Θοδωρής Παναγούλιας βρέθηκε να ψυχορραγεί στις ράγες του τρένου στην Εγκάλη Διακοπτού.


Στο εδώλιο του Μεικτού Ορ­κωτού Εφετείου Πατρών φθάνει η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 22χρονου ποδοσφαιριστή από την Ακράτα, Θοδωρή Παναγούλια, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις ράγες τρένου στην Εγκάλη Διακοπτού, τη νύχτα της 31ης Ιουλίου 2006. Την προσεχή Πέμπτη το πρωί, η τραγική ιστορία, αναμένεται να αναβιώσει, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια.


Θυμίζουμε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος, είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών κατά την πολύμηνη εκδίκαση της υπόθεσης. Η αθωωτική απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία (5-2) το 2008 από το ΜΟΔ Πάτρας, ενώ η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή τους.

Ωστόσο, κατά της απόφασης άσκησε έφεση η πλευρά της οικογένειας του 22χρονου αδικοχαμένου παλικαριού και έτσι το Δικαστήριο θα κληθεί να την επανεξετάσει. Όμως λόγω του θανάτου του ενός εκ των δύο κατηγορούμενων τον περ. Αύγουστο μετά από τροχαίο, στο εδώλιο θα καθίσει αυτή τη φορά μόνον ο γιος του. Θυμίζουμε ότι ο άτυχος Θοδωρής Παναγούλιας βρέθηκε να ψυχορραγεί στις ράγες του τρένου στην Εγκάλη Διακοπτού.



Αρχικά, είχε θεωρηθεί από τις τότε Αρχές πως το παιδί είχε παρασυρθεί από το τρένο, αλλά μετά προέκυψαν στοιχεία που έκαναν λόγο για «σκηνοθετημένο ατύχημα», εφόσον το τρένο δεν τον χτύπησε αλλά σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση έφερε χτύπημα στο κεφάλι.

Οι γονείς του 22χρονου Θοδωρή, Βασιλική και Δημήτρης Παναγούλιας αλλά και τα αδέλφια του ζητούν δικαίωση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει πως είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες.

Πηγή: aigialeianews