Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επί ποδός τα συνδικάτα μετά την επίταξη


Απεργιακός πυρετός στις συγκοινωνίες
Ακινητοποιημένα αναμένεται να παραμείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Παρασκευή, καθώς στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνδικάτα προσανατολίζονται στη διεξαγωγή πανεργατικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Απεργιακές κινητοποιήσεις και στον ΟΣΕ.  Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Τρίτη.
Την Παρασκευή ακινητοποιείται ο προαστιακός και ο προαστικός Χαλκίδας, όπως δήλωσε στο Enet ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Αθανάσιος Λεβέντης.  Από το Σάββατο έως την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.  Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσουν μόνο τα αρτηριακά τρένα, πραγματοποιώντας τα εκτός Αθηνών δρομολόγια, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν όσοι πολίτες ήδη έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν. Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επίταξη και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Λεβέντης.
 enet