Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ


Μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Κυβέρνησης με την απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό, η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής σήμερα Πέμπτη 24/1/2013 αποφάσισε:

1. την πολιτική καταδίκη της επιστράτευσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα στους χώρους ευθύνης της για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων. 
2. τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. 
3 την επίσπευση πραγματοποίησης 24ωρης Γενικής Απεργίας όπως αυτή αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας. 
Η Κυβέρνηση αντί να κάνει επίδειξη ισχύος στους εργαζόμενους θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ΑΝΟΙΧΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΣΟΒΑΡΑ για τη σύναψη ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.
Ο αγώνας για την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τα οποία η κυβέρνηση παραβιάζει θα συνεχιστεί τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε νομικό επίπεδο. 
Παράνομες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες καταργούν ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις. Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ